Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі котів у “Котохата”

Автор: Анна Ткаченко
13:47 24.09.2023

У Києві правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом пожежі у притулку для тварин в Голосіївському районі. В наслідок загоряння 7 котів загинуло, інших вдалось врятувати.

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі котів у “Котохата”
Світлодіодне освітлення

Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Винному загрожує до 10 років позбавлення волі.

“Подія сталась на вулиці Заболотного вчора, 23 вересня, близько 23:00 години. На місце негайно прибули вогнеборці ДСНС, які ліквідували пожежу, а також правоохоронці Голосіївського управління поліції та медики. Відомо, що за вказаною адресою волонтери самостійно звели притулок для котів. Місцеві жителі опікувались тваринами та наглядали за ними”, – йдеться у повідомленні.

Попередньо встановлено, що у притулку перебувало близько 60 котів, 7 з яких загинули внаслідок пожежі. Інші з опіками були доставлені у ветеринарну клініку. За цим фактом відкрито кримінальне провадження, поліція з’ясовує всі обставини події та проводить слідчі дії.

Правоохоронці закликали усіх, у кого є інформація про обставини даної пожежі або вони стали її очевидцями, повідомити про це за телефоном чергової частини Голосіївського управління поліції (063) 445 79 73 або на спецлінію 102.

Нагадаємо, у Києві на Теремках невідомі підірвали відомий будинок для котів, який називається “Котохата”, в результаті чого багато тваринок загинуло та отримало поранення.

 

Великий Київ у Google News

підписатися