Українці назвали Порошенка “ідеальним лідером національного рівня”: деталі опитування

Автор: Тетяна Сененко
13:20 18.04.2021

У рейтингу “ідеального для сучасної України політика” перше місце посів п’ятий президент Петро Порошенко. Його підтримали 17% опитаних. У регіональному розрізі Порошенко лідирує на Заході (28%), у Центрі (18%) та на півночі України (17%).

Українці назвали Порошенка “ідеальним лідером національного рівня”: деталі опитування
Світлодіодне освітлення

Про це йдеться в результатах дослідження, опублікованих на сайті дослідницької агенції Fama.

На другому місці нинішній очільник держави Володимир Зеленський (15%). За ними йдуть Юрій Бойко (11%), Юлія Тимошенко (8%), Ігор Смешко (5%), Віктор Медведчук (4%), Володимир Гройсман (3%), Олег Ляшко (3%).

Зеленський в лідерах на Сході (21%) та півдні України (19%).

Що стосується історичних постатей, яких опитані називали близькими до ідеального політика (названих без підказки), то це: Богдан Хмельницький, Тарас Шевченко, В’ячеслав Чорновіл, Михайло Грушевський, Йосип Сталін, Петро І, Іван Мазепа, Ярослав Мудрий, Степан Бандера.

Дослідження проводилось у партнерстві з Центром “Ейдос” та за фінансової підтримки Konrad Adenauer Stiftung Ukraine.

Збір первинних даних тривав 3–9 лютого 2021 року методом face-to-face [особисті інтерв’ю віч-на-віч]. Загалом було опитано 2 тис. громадян України від 18 років. Ми застосували багатоступеневу пропорційну стратифікаційну вибірку з використанням маршрутного методу та квотуванням на останньому щаблі. Квотування здійснювали за такими соціально демографічними характеристиками, як вік і стать.

Нагадаємо, раніше Порошенко подякував президенту США за введення нових санкцій проти Російської Федерації.

У вересні 2020 року Росія ввела санкції проти Порошенка. П’ятий президент назвав їх “державною нагородою”

Раніше депутати заявили, що Президент Володимир Зеленський за два роки зруйнував зовнішню політику України, зокрема міцні стосунки з США.

До слова, понад три тисячі містять хештег #ЗеленськийЛох і їх кількість постійно зростає. Так українці висловлюють невдоволення суботніми подіями, затриманнями та іншими рішеннями чинної влади.

 

Великий Київ у Google News

підписатися