Квитки давно у продажу, але невідомо, чи зможуть Morgenshtern та “На-На” виступати у Києві

19:49 26.03.2021

У СБУ просять знову перевірити, чи можуть росіяни Morgenshtern та гурт “На-На” виступати у Києві.

Квитки давно у продажу, але невідомо, чи зможуть Morgenshtern та “На-На” виступати у Києві

Голову СБУ Івана Баканова просять перевірити низку російських виконавців, які анонсують свої концерти у Києві у найближчі місяці. Йдеться про Morgenshtern (Алішер Тагірович Валєєв), Хабіб (Хабіб Шаріпов), репера Басту (Вакуленко Василь Михайлович ) та гурт “На-На”, передає “ВК”.

Відповідне звернення до СБУ з вимогою перевірити даних громадян Російської Федерації та встановити законність запланованих ними концертів у Києві надіслав відомий волонтер і депутат Киїівради від фракції “Європейська Солідарність” Олександр Погребиський.

Я направив звернення Баканову Івану Геннадійовичу. Воно стосується концертів таких груп як “Баста”, “На-На”, Morgenshtern,: коли і де вони мають відбутися. Я прошу у встановленому поряду здійснити перевірку кожної із цих осіб, оскільки на сценах столиці України хочуть виступати громадяни Російської Федерації – агресора, з яким наша країна продовжує війну на Сході”, – прокоментував Олександр Погребиський.

Зокрема, він просить перевірити чи не несуть згадані особи загроз для національної безпеки України та чи раніше не порушували правила перетину українського кордону. Вразі виявлення таких порушень Олександр Погребиський просить заборонити їм в’їзд на територію України.

Водночас українські концертні агенції вже кілька місяців активно продають квитки на концерти цих виконавців.

Так, виступ Morgenshtern, що анонсується як “перший сольний концерт”, запланований в Києві у Палаці спорту 3 червня. Вартість квитків від 690 до 4490 грн.

Група “На-На” заявляє про наміри виступити у Києві вже 17 квітня у МЦКМ (Жовтневий палац). Вартість квитка від 390 грн.

Репер “Баста” планує здійснити візит до Києва 25-26 червня та обіцяє великий концерт у Stereo Plaza. Вартість квитків від 900 грн.

У Службі безпеки України повідомили, що перевіряли російського репера Моргенштерна (Алішера Валєєва) раніше на предмет підстав про недопущення в Україну, і причин у відмові не було.

Перевірка була здійснена навесні минулого року, але може повторитися, як і до будь-якого громадянина країни-агресора, у відповідності до українського законодавства.

Нагадаємо, у грудні 2020 у СБУ не побачили підстав для недопущення репера Моргенштерна на гастролі в Україну.

Великий Київ у Google News

підписатися