Бо ніхто нікуди не полетить? Укрзалізниця готує 30 нових внутрішніх маршрутів

Автор: Тетяна Сененко
16:36 17.03.2021

У межах програми з підготовки до перевезень у літній сезон Укрзалізниця готова призначити не менше 30 поїздів у найпопулярніших напрямках.

Бо ніхто нікуди не полетить? Укрзалізниця готує 30 нових внутрішніх маршрутів
Світлодіодне освітлення

Про це повідомив виконувач обов’язків члена правління, директор філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський.

Зараз рухомий склад активно “причісують” і готують до забезпечення українців у залізничних перевезеннях влітку.

«Зважаючи на реалії сьогодення, ми очікуємо на збільшення кількості внутрішніх туристів і активно готуємося. Звісно, карантинні обмеження вносять свої корективи, але ми навчилися оперативно на них реагувати та запевняємо, що суворе дотримання протикарантинних заходів робить поїзди більш безпечним транспортом для пасажирів», – підкреслив Перцовський.

Також керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці розповів куди ці додаткові потяги будуть їздити.

«Намагаємося зробити максимально зручні маршрути, щоби пасажири з різних регіонів України без пересадок діставалися курортних місць. Наприклад, в Азовському напрямку курсуватимуть зручний нічний поїзд Київ-Бердянськ, а зі Львова поїздом можна буде дістатися до Новоолексіївки та Бердянська, з Лисичанська, Харкова –до Одеси», – сказав він.

Також однією з програм Укрзалізниці щодо поліпшення пасажирського сполучення є створення зручних маршрутів між містами-мільйонниками.

Перспективним напрямком називають запровадження прямого сполучення між Харковом та Дніпром, Кривим Рогом та Одесою. 

Тим часом у Києві спостерігається складна ситуація з коронавірусом. Якщо не посилити карантинні обмеження, столиця може опинитися в “червоній” зоні карантину.

Додамо, що адаптивний карантин в Україні відновили 24 січня. Він діятиме до 30 квітня. У “помаранчеву” зону потрапила і Київщина, і Київ

Великий Київ у Google News

підписатися