Зробить смак неймовірно ніжним: Клопотенко розказав, що створить вінегрет неймовірним

Автор: Любава Лисичкіна
23:21 19.03

Рецептів вінегрету існує безліч, є варіанти з квасолею, свіжою та квашеною капустою, авокадо і навіть рибою.

Зробить смак неймовірно ніжним: Клопотенко розказав, що створить вінегрет неймовірним

Неймовірно смачним рецептом поділився український кулінар Євген Клопотенко.

Кухар вирішив видозмінити рецепт класичного вінегрету. Він спробував об’єднати традиційні для цього салату овочі з найніжнішим м’яким козячим сиром. Крім того, Клопотенко радить запікати овочі для будь-якого вінегрету, бо тоді вони смачніші і додають салату більш насиченого смаку.

“Щоб все вийшло якнайкраще, загорніть буряк, моркву та картоплю у фольгу і зробіть проколи в декількох місцях. Аби забезпечити рівномірність приготування, можна насипати на дно дека товстий шар солі та викласти овочі зверху. Але можна обійтись і без цього. У будь-якому разі, краще ставити деко на середню поличку”, – говорить шеф-кухар. 

Зважайте, що картопля та морква приготуються швидше, ніж буряк. Йому потрібно приблизно 1,5 години при температурі 180 градусів, а іншим овочам  достатньо і 50 хвилин.  Цибулю краще брати червону, солоденьку. Бо цей вінегрет має бути ніжним, тому звичайна ріпчаста хай чекає свого часу деінде.

“Замість козячого сиру можна, звісно, використовувати бринзу, але я все ж рекомендую приготувати саме з ним – м’якеньким і ніжним”, – розкриває секрет кухар.

 

Приготування

Добре помийте 2 буряка, 2 моркви, 2-3 картоплини. Загорніть у фольгу, зробіть проколи у декількох місцях і запікайте при температурі 180 градусів до готовності.

Наші овочі мають охолонути. Тож вийміть їх із духовки, акуратно, щоб не обпекти пальці, розгорніть фольгу і дайте трохи часу, щоб вичахнули.

Очистіть готові овочі, наріжте досить великими кубиками. Намагайтеся, щоб розмір кубиків був приблизно однаковим, так смак вінегрету буде більш збалансованим.

Наріжте 2 солоних огірки приблизно такими ж кубиками, як і інші овочі. А половинку червоної цибулини – тонкими півкільцями.

Змішайте в мисці готові інгредієнти, додайте 3-4 ст. л. ароматної рослинної олії, посоліть і поперчіть до смаку і відправте в холодильник на 30 хвилин, щоб вінегрет настоявся.

І нарешті черга нашого смачного додатку. Подрібніть 100 г козячого сиру і додайте у вінегрет уже при подачі. Притрусіть дрібно посіченим листям 3-4 гілочок петрушки. Перемішайте. Все! Найніжніший вінегрет готовий. Смачного.

До слова, раніше “ВК” писав про дієтичні сирники в духовці: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка для тих, хто хоче 100% користі.

Великий Київ у Google News

підписатися