Завертай по-українськи: як вимушені переселенці запустили новий формат стрітфуду на Київщині

Автор: Галина Ворона
21:23 09.12.2023

Родина досвідчених підприємців з Луганщини нещодавно відкрила невеличкий ресторан швидкого харчування у Бучі. У це місто сім’я Гончарових переїхала, покинувши все у рідному Гірському.

Завертай по-українськи: як вимушені переселенці запустили новий формат стрітфуду на Київщині

Історію підприємців розповіли на Facebook-сторінці Бучанської міської ради.

Після деокупації міста, вони мали величезне бажання відновлювати життя тут, тому вирішили придумати новий формат швидкого, а головне – корисного харчування.

Залучивши кошти міжнародних донорів, переселенцям вдалося з нуля побудувати бізнес.

Родина отримала грошову допомогу від Міжнародної організації міграції, Данської ради у справах біженців та проєкту GIZ. Звичайно, вкладали й власні збереження.

Що таке “ЗАвертай” та куди на нього завертати – дивіться у відео.

Читайте також: Хліб із присмаком війни: родина із Сєвєродонецька за грантові кошти продовжила справу свого життя на Київщині

Нагадаємо, столичні підприємці найчастіше перевозили свої компанії в інші регіони з початком повномасштабної війни. Водночас Київ прихистив найбільше в Україні релокованих підприємств.

Великий Київ у Google News

підписатися