Про це йдеться у дослідженні компанії з автоматизації кафе й ресторанів Poster.
На 33% збільшився виторг фастфуду, і на 32% – кафе. Виторг у барах підвищився на 4%.
Якщо порівняти з 2019 роком, то зріс і середній чек у закладах. Це більш рівномірне зростання для барів, кафе, кав’ярень і фастфуду – від 27 до 29%.
За словами ресторанної консультантки Вікторії Рейнікової, за 2021 рік ціни на продукти зросли приблизно на 20%. Тому заклади змушені підіймати ціну щомісяця, хоча раніше ціна змінювалася щоквартал.
Водночас прибуток власників закладів за цей час не збільшився.
У 2020 році виторг зменшився майже у всіх українських закладах.
Через місяць після початку карантину ресторани втратили 61% обороту, а кав’ярні – 27%.