У TikTok є рецепт від українського шеф-кухаря Олександра Городніка.
Для приготувати смачного десерту знадобляться такі інгредієнти:
- засохла паска – 1 шт.
- цукор – 100 г
- жовток – 100 г
- кава (зварена) – 200 мл
- коньяк або ром – 30 мл
- вершки 30-33% – 350 мл
- сир маскарпоне – 350 г.
- какао – 2 ст.л
Спосіб приготування
Спочатку змішайте цукор з жовтками в глибокій мисці та збивайте вінчиком на водяній бані поки маса не стане світлішою і однорідною (63 градуси). Далі масу потрібно остудити.
Після цього збивайте міксером у густу піну вершки.
Змішайте яйця зі збитими вершками та сиром маскарпоне до однорідної маси.
Налийте в миску зварену каву з коньяком. Поріжте пасочку та обмокайте її в каві. Крихти також можете засипати в каву, а потім трішки відіжміть їх від рідини руками.
Викладіть обмочену пасочку у форму та перемажте кремом. Зверху десерт присипте какао.
@o_gorodnik ❗️Дякую за підписку https://www.instagram.com/o_gorodnik🤗 Саме це відео, майже рік тому, пробило дно інстаграму і залетіло в ТОП, що навіть показували його по 1+1. Багато чого змінилось з того часу і візуально я теж змінився😅, але жага до кулінарії та безмежне бажання ділитися з вами усіма лайфхаками та рецептами залишаються НЕЗМІННИМИ🫶🏻. ❗️Після цього відео ваше життя трішки змінитись на краще☺️ . Засохла паска – 1 шт. Цукор – 100 г. Жовток – 100 г. Кава (зварена)-200 мл. Коньяк або Ром – 30 мл. Вершки 30-33% – 350 мл. Сир маскарпоне – 350 г. Какао – 2 ст.л 1.Змішайте цукор з жовтками в глибокій мисці та взбивайте вінчиком на водяній бані поки масса не стане світлішою і однорідною (63 градусів). Остудіть. 2.Взбийте міксером в густу піну вершки. 3.Змішайте охоловші яйця зі взбитими вершками та сиром маскарпоне до однорідної масси. 4.Змішайте в мисці зварену каву з коньяком. 5.Поріжте пасочку та обмакайте її в каву, крихти можете засипати також в каву і потім трішки віджати їх від лишньої рідини руками. 6.Викласти обмочену пасочку в форму та перемастити кремом, присипати какао і насолоджуватись усією сім‘єю. #паска#невикидайте#крем#маскарпоне#тірамісу#кухар#рецепт
Якщо до паски трохи лимона, вершків та малини та приготувати відмінний хлібний пудинг. Випікати його можна в чашці, невеликій формі або звичайній формі й подавати до сніданку.
Відмінний спосіб використовувати черстві паски. Як приготувати хлібний пудинг з малиною із черствої паски від Shuba.
Інгредієнти на 6 порцій:
- паска — 300 г;
- масло вершкове 73% — 4 ст. л.;
- цукор — 100 г;
- яйця курячі — 4 шт.;
- лимон, цедра — 2 ч. л.;
- ванільний екстракт — 1/2 ч. л.;
- сіль — 2 г;
- малина — 300 г;
- вершки – 350 мл.
Спосіб приготування:
- Паску розрізаємо, розкладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці близько 10 хвилин, поки вони не стануть хрусткими. Даємо повністю охолонути.
- У невеликій сковороді на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло і готуємо близько 5 хвилин, поки воно не стане пузиритися і пінитися. Помішуючи, продовжуємо готувати близько 1-2 хвилин до зникнення піни, потім переливаємо олію в невелику миску і трохи охолоджуємо.
- В окремій великій мисці змішуємо цукор, яйця, цедру лимона, ваніль та сіль у великій мисці, поки суміш не стане блідою та густою. Додаємо вершки та 3 ст. л. коричневого масла, що розтопилося, розмішуємо. Додаємо паску, малину і даємо суміші настоятися, періодично помішуючи.
- Беремо 6 маленьких форм або одну велику форму, змащуємо маслом і посипаємо 1 ст. л. цукру. Розподіляємо рівномірно суміш для пудингу, відправляємо форми в глибоке деко та обережно наливаємо в нього гарячу воду.
- Випікаємо в духовці близько 45 хвилин, поки суміш не застигне, а верхівки стануть трохи золотаво-коричневими, близько 45 хвилин, один раз перевернувши деко.
До слова, що їсти в різних життєвих ситуаціях: до і після тренувань, перед напруженим днем чи вечіркою.