З черствих пасок можно зробити “тірамісу” та пудінг: прості рецепти у п’ять кроків

Автор: Любава Лисичкіна
23:47 08.05

Якщо ви спекли багато пасок, пороздавали, поїли і все ще лишилося, то саме час приготувати вишуканий десерт зі смачної, але зачерствілої великодньої випічки.

З черствих пасок можно зробити “тірамісу” та пудінг: прості рецепти у п’ять кроків Фото: ілюстративне

У TikTok  є рецепт від українського шеф-кухаря Олександра Городніка.

Для приготувати смачного десерту знадобляться такі інгредієнти:

  • засохла паска – 1 шт.
  • цукор – 100 г
  • жовток – 100 г
  • кава (зварена) – 200 мл
  • коньяк або ром – 30 мл
  • вершки 30-33% – 350 мл
  • сир маскарпоне – 350 г.
  • какао – 2 ст.л

Спосіб приготування

Спочатку змішайте цукор з жовтками в глибокій мисці та збивайте вінчиком на водяній бані поки маса не стане світлішою і однорідною (63 градуси). Далі масу потрібно остудити.

Після цього збивайте міксером у густу піну вершки.

Змішайте яйця зі збитими вершками та сиром маскарпоне до однорідної маси.

Налийте в миску зварену каву з коньяком. Поріжте пасочку та обмокайте її в каві. Крихти також можете засипати в каву, а потім трішки відіжміть їх від рідини руками.

Викладіть обмочену пасочку у форму та перемажте кремом. Зверху десерт присипте какао.

https://www.tiktok.com/@o_gorodnik/video/7366303084273880353?is_from_webapp=1&sender_device=pc

Якщо до паски трохи лимона, вершків та малини та приготувати відмінний хлібний пудинг. Випікати його можна в чашці, невеликій формі або звичайній формі й подавати до сніданку.

Відмінний спосіб використовувати черстві паски. Як приготувати хлібний пудинг з малиною із черствої паски від Shuba. 

Інгредієнти на 6 порцій:

  • паска — 300 г;
  • масло вершкове 73% — 4 ст. л.;
  • цукор — 100 г;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • лимон, цедра — 2 ч. л.;
  • ванільний екстракт — 1/2 ч. л.;
  • сіль — 2 г;
  • малина — 300 г;
  • вершки – 350 мл.

Спосіб приготування:

  1. Паску розрізаємо, розкладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці близько 10 хвилин, поки вони не стануть хрусткими. Даємо повністю охолонути.
  2. У невеликій сковороді на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло і готуємо близько 5 хвилин, поки воно не стане пузиритися і пінитися. Помішуючи, продовжуємо готувати близько 1-2 хвилин до зникнення піни, потім переливаємо олію в невелику миску і трохи охолоджуємо.
  3. В окремій великій мисці змішуємо цукор, яйця, цедру лимона, ваніль та сіль у великій мисці, поки суміш не стане блідою та густою. Додаємо вершки та 3 ст. л. коричневого масла, що розтопилося, розмішуємо. Додаємо паску, малину і даємо суміші настоятися, періодично помішуючи.
  4. Беремо 6 маленьких форм або одну велику форму, змащуємо маслом і посипаємо 1 ст. л. цукру. Розподіляємо рівномірно суміш для пудингу, відправляємо форми в глибоке деко та обережно наливаємо в нього гарячу воду.
  5. Випікаємо в духовці близько 45 хвилин, поки суміш не застигне, а верхівки стануть трохи золотаво-коричневими, близько 45 хвилин, один раз перевернувши деко.

До слова, що їсти в різних життєвих ситуаціях: до і після тренувань, перед напруженим днем чи вечіркою.

Великий Київ у Google News

підписатися