Як підготуватися та зберегти продукти харчування, якщо немає електрики – радить cxid.info.
Молочні продукти
На допомогу приходять старі та добрі лайфхаки з дитинства у селі:
Молоко
- кип’ятимо молоко
- додаємо трохи соди
- переливаємо у скляну банку
- ставимо у цебро з водою
- відро прибираємо у найхолодніше місце у квартирі
Сметана та масло
- перекладаємо у скляну тару
- тару занурюємо у воду
- прибираємо у холодне місце
- воду міняємо щодня
Ковбаса, сир, риба
- змочуємо натуральну тканину в солоній воді
- обертаємо в неї сир, ковбасу, добре очищену рибу без голови
- загортаємо в харчовий папір
- кладемо у прохолодне місце
Яйця
Яйця зберігаються при кімнатній температурі близько тижня, проте щоб не переживати — можна вимити їх у солоній воді, просушити і покласти в мішечок з рисом.
М’ясо
- М’ясо за будь-яких умов не збережеться більше 3 днів, але і для цього потрібно докласти зусиль.
- заморожене м’ясо перекладаємо в термопакет або термосумку
- на ніч вивішуємо за вікно (температури ночами вже досить низькі)
- незаморожене м’ясо варимо в солоній воді, складаємо в закриту тару і відставляємо в холодне місце (зберігається трохи більше 48 годин)
- можна також замочити м’ясо в 9% оцті та міняти рідину кожні 7-8 годин
Заморожені продукти
- загортаємо в поліетиленовий пакет
- потім обертаємо плівкою з бульбашками
- після цього обертаємо в газету чи папір
- покриваємо ковдрою
Така «капуста» для заморожених продуктів допоможе зберегти їх максимум добу, трохи довше зберігатиметься у термосумці.
Читайте також: Інакше доведеться знову діставати свічки: киян і жителів області просять скоротити споживання електрики
Нагадаємо, сьогодні вранці окупанти вдарили ракетою по Київщині. В результаті атаки зазнав тяжких руйнувань об‘єкт енергетичної інфраструктури на Київщині. Через це кияни і жителі області знову можуть сидіти без світла.