Як приготувати запашну картоплю з розмарином у духовці

19:32 07.02

Запечена картопля з розмарином підійде як основна страва, а також як гарнір до м’ясних або рибних страв.

Як приготувати запашну картоплю з розмарином у духовці

Рецептом картоплі по селянський поділилась консультантка з харчування Юлія Бенкендорф у instagram.

Інгредієнти:

  • 1 кг. молодої середньої картоплі
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 0,5 ч. л. сухого розмарину
  • 0,5 ч. л. солі

Приготування: Розігріваємо духовку до 180 °C.

Миту картоплю нарізаємо на 6−8 часточок.

Перекладаємо в миску та заправляємо 2 ст. л. рослинного масла.

Все ретельно перемішуємо руками, щоб вся картопля була змащена олією.

Перекладаємо картоплю на деко, застелене пергаментним папером.

Картопля повинна лежати не дуже щільно, щоб апетитна скоринка була рівномірною. Присипаємо картоплю злегка сухими голочками розмарину.

Відправляємо картоплю на 40 хв у духовку та запікаємо при температурі 180 °C.

Ще гарячу картоплю посипаємо рівномірно сіллю та перекладаємо в ємність для подачі.

Великий Київ у Google News

підписатися