Як приготувати швидкий та смачний сніданок

Автор: Марина Максенко
18:55 19.02.2022

Шакшука – яєчня з овочами, яка користується популярністю не тільки в Ізраїлі, але і в усьому світі.

Як приготувати швидкий та смачний сніданок

Рецептом шакшуки поділилася в Instagram дієтологиня Наталія Макієнко.

Інгрідієнти:

  • Яйця – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – ½ головки
  • Томати – 3 шт середнього розміру
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Зіра – ½ ч. л.
  • Рафінована олія оливкова (так як його можна нагрівати) або ДХІ – ½ ст. л.
  • Рожева сіль і зелень за смаком

Приготування :

1. Томати обшпарюємо і знімаємо шкірку, нарізаємо їх шматочками.

2. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на змащеній маслом сковороді, додаємо туди ж томати. Обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

3. Додаємо томатну пасту, спеції, сіль і тушкуємо ще близько 10 хвилин.

4. Далі можливі два варіанти:

Яйця можна відварити окремо і викласти зверху протушеної томатно-цибулевої основи (яйця-пашот).

А можна яйця розбити і відокремити білки від жовтків. Вливаємо білки в овочеву суміш і перемішуємо. Потім в овочевий суміші робимо поглиблення ложкою і вливаємо туди жовтки. Тушкуємо до готовності білка – мінімум 3-4 хвилини.

Посипаємо за смаком сіллю, перцем і подаємо. Сіль додаємо тільки в готову страву, а не в воду – інакше яйце “розпадеться”. І яйця обов’язково повинні бути свіжі!

 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Натали Макиенко (@natali_makienko)

Великий Київ у Google News

підписатися