Рецептом шакшуки поділилася в Instagram дієтологиня Наталія Макієнко.
Інгрідієнти:
- Яйця – 2 шт
- Цибуля ріпчаста – ½ головки
- Томати – 3 шт середнього розміру
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Зіра – ½ ч. л.
- Рафінована олія оливкова (так як його можна нагрівати) або ДХІ – ½ ст. л.
- Рожева сіль і зелень за смаком
Приготування :
1. Томати обшпарюємо і знімаємо шкірку, нарізаємо їх шматочками.
2. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на змащеній маслом сковороді, додаємо туди ж томати. Обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
3. Додаємо томатну пасту, спеції, сіль і тушкуємо ще близько 10 хвилин.
⠀
4. Далі можливі два варіанти:
Яйця можна відварити окремо і викласти зверху протушеної томатно-цибулевої основи (яйця-пашот).
А можна яйця розбити і відокремити білки від жовтків. Вливаємо білки в овочеву суміш і перемішуємо. Потім в овочевий суміші робимо поглиблення ложкою і вливаємо туди жовтки. Тушкуємо до готовності білка – мінімум 3-4 хвилини.
⠀
Посипаємо за смаком сіллю, перцем і подаємо. Сіль додаємо тільки в готову страву, а не в воду – інакше яйце “розпадеться”. І яйця обов’язково повинні бути свіжі!
Переглянути цей допис в Instagram