Як приготувати популярний та ніжний десерт із шоколаду

22:33 27.01

Класичний торт “Три шоколади” – це ніжний бісквітний десерт, створення якого не вимагає спеціальних навичок.

Як приготувати популярний та ніжний десерт із шоколаду

Великий Київ пропонує вам простий та перевірений рецепт, де Вам знадобляться продукти, кухонне начиння і трохи натхнення.

Простий торт складається із трьох шоколадних мусів.

Ігрідієнти:

  • 500 мл жирних вершків (не менше 33% жирності);
  • по 100 г чорного, білого, молочного шоколаду:
  • 40 г цукрової пудри;
  • 3 яйця;
  • 21 г желатину;
  • 350 мл молока;
  • 20 г кукурудзяного крохмалю

Приготування:
У молоці (100 мл) замочіть 21 г желатину, залиште його набухати на півгодини. Одне ціле яйце змішайте з крохмалем, цукровою пудрою (20 г), щіпкою ванілі, обережно розітріть отриману суміш.

Молоко (залишилися 250 мл) закип’ятіть і акуратно додайте до яєчної суміші, не припиняючи її розмішувати. Отриманий заварний крем потрібно тримати на невеликому вогні, поки він не стане густим.

Після цього потрібно додати в суміш попередньо розпущений желатин, залишити її охолоджуватись при кімнатній температурі. Періодично крем потрібно помішувати.

Візьміть 500 мл вершків, збийте їх до появи м’яких піків, поставте в холодильник.

Тепер приготуйте шоколадний мус. Візьміть шоколад і розтопіть його. Це можна зробити в СВЧ-печі, включаючи її на невеликі інтервали, періодично помішуючи отриману масу.Необхідно, щоб вона стала гладкою і однорідною.

В глибоку тарілку потрібно влити 1/3 частина охолодженого заварного крему, розтоплений шоколад, 1/3 частина збитих вершків. Далі отриману масу  обережно викладаємо у форму для десертів або у глибоку миску, а після помістити його в морозильну камеру.

Таким чином окремо готується ще два муси з молочного та білого шоколаду.

Готовий мусовий торт забирається в морозильну камеру, добре охолоджується.

Після можна приступити до його прикрашання.

Готовий торт можна полити розтопленим шоколадом, при цьому додавши какао масла або рослинну олію. 

Великий Київ у Google News

підписатися