Як приготувати печиво-валентинки з варенням

Автор: Марина Максенко
19:53 14.02

До Дня святого Валентина багато хто намагається підготувати своїм коханим найкрасивіші та найромантичніші привітання, листівки і подарунки.

Як приготувати печиво-валентинки з варенням

Великий Київ пропонує незвичайний рецепт пісочного печива-валентинки.

Інгредієнти:

Для пісочного тіста

  • 300 г борошна (в залежності від структури тіста);
  • 180 г вершкового масла;
  • 140 г цукру;
  • 1 яйце;

Для начинки

  • 200 г чорної смородини або інших кислих ягід;
  • 100 г цукру;
  • 1 ст. л. крохмалю

Приготування

Вершкове масло кімнатної температури збити міксером з цукром, потім додати яйце і ще раз збити. Маса повинна стати більшою приблизно у 3−4 рази. Поступово вмішати борошно і замісити тісто.

Борошно додавайте поступово — скільки “візьме” тісто. Воно не повинно липнути до рук, але і не має бути занадто щільним. Оберніть його в харчову плівку і відправте ненадовго в холодильник.

Для начинки у сотейнику змішайте ягоди з цукром і трохи прогрійте, щоб смородина добре пустила сік. Потім пропустіть через дрібне сито, віджавши рідину з ягід. В отриманий сироп додайте крохмаль, перемішайте і проваріть до загустіння. Потім зніміть з плити і дайте охолонути.

 Тісто розкачати досить тонким шаром (приблизно 5 мм) і за допомогою форми у вигляді серця (або кола) виріжте заготовки. Половина з них повинна бути суцільною, а половина — з отвором посередині відповідної форми. Перенести їх на деко, застелене пергаментом для випічки і відправте у духовку. Випікайте 10−14 хвилин до появи золотистої скоринки.

Печиво охолодити і склеїти половинки між собою за допомогою ягідного джему. Простір усередині верхнього печива також заповнити ним.

Великий Київ у Google News

підписатися