Великий Київ пропонує незвичайний рецепт пісочного печива-валентинки.
Інгредієнти:
Для пісочного тіста
- 300 г борошна (в залежності від структури тіста);
- 180 г вершкового масла;
- 140 г цукру;
- 1 яйце;
Для начинки
- 200 г чорної смородини або інших кислих ягід;
- 100 г цукру;
- 1 ст. л. крохмалю
Приготування
Вершкове масло кімнатної температури збити міксером з цукром, потім додати яйце і ще раз збити. Маса повинна стати більшою приблизно у 3−4 рази. Поступово вмішати борошно і замісити тісто.
Борошно додавайте поступово — скільки “візьме” тісто. Воно не повинно липнути до рук, але і не має бути занадто щільним. Оберніть його в харчову плівку і відправте ненадовго в холодильник.
Для начинки у сотейнику змішайте ягоди з цукром і трохи прогрійте, щоб смородина добре пустила сік. Потім пропустіть через дрібне сито, віджавши рідину з ягід. В отриманий сироп додайте крохмаль, перемішайте і проваріть до загустіння. Потім зніміть з плити і дайте охолонути.
Тісто розкачати досить тонким шаром (приблизно 5 мм) і за допомогою форми у вигляді серця (або кола) виріжте заготовки. Половина з них повинна бути суцільною, а половина — з отвором посередині відповідної форми. Перенести їх на деко, застелене пергаментом для випічки і відправте у духовку. Випікайте 10−14 хвилин до появи золотистої скоринки.
Печиво охолодити і склеїти половинки між собою за допомогою ягідного джему. Простір усередині верхнього печива також заповнити ним.