Як приготувати оригінальну заготовку з кабачків на зиму

Автор: Марина Максенко
22:04 22.08.2022

Кабачки зазвичай використовують у солоних стравах, таких як рагу, рататуй і кабачкові оладки, але з цього овоча виходить надзвичайно смачне варення. Таким десертом можна здивувати гостей

Як приготувати оригінальну заготовку з кабачків на зиму
Світлодіодне освітлення

Для приготування страви вибирайте молоді кабачки з тонкою шкіркою. Часто в це варення додають цитруси, фрукти і сухофрукти. Кабачки вбирають смак інших продуктів і добре поєднуються з ними.

Варення з кабачків з лимоном і апельсином

Кабачки – 600 г.

Апельсини – 350 г.

Лимон – 1 шт.

Цукор – 500 г.

Цитруси розділіть на цедру і часточки.

Зняти плівку і білі прожилки з м’якоті.

Видалити всі кісточки.

Якщо кабачки старі, то з них потрібно зняти шкірку і видалити насіння, а молоді можна не очищати.

Кабачки нарізати кубиком з шкіркою і перекласти в каструлю.

Додати до кабачків натерту на тертці цедру лимона і апельсина.

Потім додайте нарізану м’якоть лимона і апельсинів.

Засипати продукти цукром і залишити на 30 хвилин, щоб виділився сік.

Суміш довести до кипіння на маленькому вогні, проварити 3 хвилини і вимкнути.

Потім повністю остудити варення до кімнатної температури.

Повторити процедуру варіння і охолодження ще 2 рази.

Розкласти варення по вимитим банкам. Стерилізувати банки не обов’язково.

Великий Київ у Google News

підписатися