Для приготування страви вибирайте молоді кабачки з тонкою шкіркою. Часто в це варення додають цитруси, фрукти і сухофрукти. Кабачки вбирають смак інших продуктів і добре поєднуються з ними.
Варення з кабачків з лимоном і апельсином
Кабачки – 600 г.
Апельсини – 350 г.
Лимон – 1 шт.
Цукор – 500 г.
Цитруси розділіть на цедру і часточки.
Зняти плівку і білі прожилки з м’якоті.
Видалити всі кісточки.
Якщо кабачки старі, то з них потрібно зняти шкірку і видалити насіння, а молоді можна не очищати.
Кабачки нарізати кубиком з шкіркою і перекласти в каструлю.
Додати до кабачків натерту на тертці цедру лимона і апельсина.
Потім додайте нарізану м’якоть лимона і апельсинів.
Засипати продукти цукром і залишити на 30 хвилин, щоб виділився сік.
Суміш довести до кипіння на маленькому вогні, проварити 3 хвилини і вимкнути.
Потім повністю остудити варення до кімнатної температури.
Повторити процедуру варіння і охолодження ще 2 рази.
Розкласти варення по вимитим банкам. Стерилізувати банки не обов’язково.