Як приготувати ніжний японський десерт в мікрохвильовці

Автор: Марина Максенко
20:05 15.02.2022

Якщо вам хочеться побалувати себе та домашніх чимсь незвичним, смачним та не заморочуватись із готуванням, тоді варто звернути увагу на японську кухню.

Як приготувати ніжний японський десерт в мікрохвильовці

Переможниця МастерШеф Яна Балог запропонувала в Instagram приготувати смачний японський десерт – моті з ягідним джемом для якого знадобиться лише мікрохвильова піч і холодильник.

Для тіста:

  • 100 г клейкого рисового борошна;
  • 70 г цукрової пудри;
  • 100 г холодної води

Для начинки:

  • м’який кисломолочний сир, маскарпоне, крем-сир
    цукрова пудра;
  • джем фруктовий або свіжі фрукти

Співвідношення цукру до сиру контролюйте по своїм смаковим вподобанням. Якщо ви вибираєте м’який сир, добряче перебийте його блендером для однорідності.

Також, для моті підійдуть різні види ганашу, мусові основи, крем-чіз.

Якщо ваш джем чи фрукти мають багато рідини, то їх потрібно проварити їх 3-4 хв., додавши трохи кукурудзяного крохмалю.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Яна Балог ↟ (@yana_baloh)

Спосіб приготування:

З’єднати м’який сир/маскарпоне/крем-сир з цукровою пудрою. При необхідності перебити блендером.

Свіжі фрукти/ягоди чи джем при необхідності проварити з чайною ложкою кукурудзяного крохмалю.

У форму шарами викласти сирну основу/фруктову начинку/сирну основу. Це все заморозити (для подальшої зручної роботи).

Для тіста з’єднати борошно, цукрову пудру та воду. Добряче перемішати. Накрити харчовою плівкою та помістити до мікрохвильової печі на 15 сек.

Зняти плівку, добре перемішати, знову накрити плівкою та виконати цей процес 3-4 рази. До зміни консистенції та кольору тіста.

Спочатку тісто зможе формувати неоднорідні комки, важливо добре перемішувати дерев’яною лопаткою після кожного прогрівання у мікрохвильовці.

По-друге, можливо тісто потрібно довше заварювати у мікрохвильовці. Орієнтуйтесь на клейкість та зміну кольору (тісто стає густе, клейке та прозорого відтінку).

Робоче тісто має бути гарячим. Тобто, зразу після заварювання присипаєте кукурудзяним крохмалем і тоненько розкатуєте.

На розкатане тісто кладете заморожену начинку, формуєте у кола (моті), та чекаєте, щоб начинка розморозилась.

Великий Київ у Google News

підписатися