Великий Київ пропонує вам один рецептів ніжного і оригінального яблучного пирога.
Інгредієнти для тіста:
- борошно 250 г
- цукрова пудра 80 г
- соняшникова олія 70 г
- яєчні жовтки 4 шт.
- розпушувач 5 г
- сіль 1 щіпка
Начинка
- йогурт грецький 200 г
- цукор 170 г
- яєчні білки 4 шт.
- кукурудзяний крохмаль 35 г
- яблука 5 шт.
- лимони 1 шт.
- ванілін 2 упаковки
- кориця мелена 1 ч. л.
Як приготувати:
Жовтки з’єднати з цукровою пудрою та щіпкою солі, злегка збити. Додати масло, просіяне борошно та розпушувач. Замісити тісто. Роз’ємну форму діаметром 20-22 см застелити пергаментним папером. Тісто, викласти у форму та поставити в холодильник.
Очистити та нарізати кубиками три яблука. Перекласти на невелику сковороду. Додати цукор (40 г), ванілін (1уп.), кукурудзяний крохмаль (5 г) та сік половини лимона. Перемішати, поставити на невеликий вогонь і готувати яблука протягом 5-7 хвилин періодично помішуючи.
Очистити і нарізати часточками два яблука, що залишилися. Полити соком половини лимона.
Змішати йогурт, ванілін (1 уп.) та кукурудзяний крохмаль (30 г). Збити яєчні білки з цукром до твердих піків. Потім додати йогурт і акуратно перемішати.
Дістати форму з основою з холодильника. На дно викласти карамелізовані яблука.
Покрити кремом. Злегка посипати цукровою пудрою.
Поверх крему викласти часточки яблук. Посипати корицею і відправити пиріг в заздалегідь розігріту духовку до 180 ° C на 40-45 хвилин.
Готовий пиріг повністю остудити. Потім акуратно витягти з форми, посипати цукровою пудрою.