Як приготувати ніжний яблучний пиріг із йогуртовим кремом

19:39 24.01.2022

Англійці кажуть: “An apple a day keeps doctor away”, що в перекладі українською ‘”Одне яблуко в день – і лікар не потрібен”.

Як приготувати ніжний яблучний пиріг із йогуртовим кремом

Великий Київ пропонує вам один рецептів ніжного і оригінального яблучного пирога.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно 250 г
  • цукрова пудра 80 г
  • соняшникова олія 70 г
  • яєчні жовтки 4 шт.
  • розпушувач 5 г
  • сіль 1 щіпка

Начинка

  • йогурт грецький 200 г
  • цукор 170 г
  • яєчні білки 4 шт.
  • кукурудзяний крохмаль 35 г
  • яблука 5 шт.
  • лимони 1 шт.
  • ванілін 2 упаковки
  • кориця мелена 1 ч. л.

Як приготувати:

Жовтки з’єднати з цукровою пудрою та щіпкою солі, злегка збити. Додати масло, просіяне борошно та розпушувач. Замісити тісто. Роз’ємну форму діаметром 20-22 см застелити пергаментним папером. Тісто, викласти у форму та поставити в холодильник.

Очистити та нарізати кубиками три яблука. Перекласти на невелику сковороду. Додати цукор (40 г), ванілін (1уп.), кукурудзяний крохмаль (5 г) та сік половини лимона. Перемішати, поставити на невеликий вогонь і готувати яблука протягом 5-7 хвилин періодично помішуючи.

Очистити і нарізати часточками два яблука, що залишилися. Полити соком половини лимона.
Змішати йогурт, ванілін (1 уп.) та кукурудзяний крохмаль (30 г). Збити яєчні білки з цукром до твердих піків. Потім додати йогурт і акуратно перемішати.

Дістати форму з основою з холодильника. На дно викласти карамелізовані яблука.

Покрити кремом. Злегка посипати цукровою пудрою.

Поверх крему викласти часточки яблук. Посипати корицею і відправити пиріг в заздалегідь розігріту духовку до 180 ° C на 40-45 хвилин.

Готовий пиріг повністю остудити. Потім акуратно витягти з форми, посипати цукровою пудрою.

Великий Київ у Google News

підписатися