Такий торт стане дуже смачним і красивим доповненням до вечірнього чаювання, а Великий Київ розповість рецепт.
Інгрідієнти для тіста
- 400 грам консервованої вишні (без кісточок);
- 150 грам цукрового піску;
- два свіжих курячих яйця;
- 270 грам пшеничного борошна;
- 600 мілілітрів молока;
- дві столові ложки рафінованої соняшникової олії;
Інгрідієнти для крему
- 500 мілілітрів сметани жирністю не менше 20%;
- 40 грам темного шоколаду;
- половина чайної ложки цукру;
- половина чайної ложки солі.
Приготування:
Спочатку приготуємо тісто і спечемо млинці. У глибоку миску вбиваємо два курячих яйця, додаємо по половині чайної ложки солі і цукрового піску, збиваємо трохи віночком або міксером.
Вливаємо 150 мілілітрів теплого молока (будь-якої жирності) і перемішуємо все міксером.
Всипаємо все у заздалегідь просіяне борошно і перемішуємо (міксером або віночком) до однорідності.
У тісто вливаємо решту теплого молоко і розмішуємо міксером до однорідності ще раз.
Тісту треба обов’язково дати час постояти: приблизно 15-20 хвилин.
Через цей час вливаємо в тісто рослинну олію без запаху і випікаємо млинці.
Добре розігріту сковороду змащуємо рослинною олією і виливаємо тісто для першого млинця. Обсмажуємо на невеликому вогні, з двох сторін, до золотистого кольору.
Всі інші млинці смажимо вже на сухій сковороді.
Готові млинці складаємо стопкою на тарілку: змащувати їх маслом не потрібно. Для приготування торта знадобиться 21 млинець.
Після того, як всі млинці готові, починаємо готування крему. У глибоку миску викладаємо густу жирну сметану.
Додаємо в сметану 150 грам цукрового піску і перемішуємо все віночком до однорідності.
Починаємо збирати торт. На кожен млинець, з одного боку, викладаємо ряд консервованої вишні (без кісточок). Звертаємо трубочкою.
Заморожену вишню необхідно розморозити при кімнатній температурі. Потім перекласти в каструлю, додати півсклянки цукру і варити після закипання одну хвилину. Збирати торт починати потрібно після того, як вишня охолоне.
Викладаємо трубочки з млинців відразу на тарілку, на якій і будемо подавати на стіл.
У перший ряд викладаємо шість млинців з вишневою начинкою, змащуємо їх кремом.
В кожний наступний ряд викладаємо на один млинець менше: робимо так, щоб вийшла пірамідка.
Кожен ряд обов’язково промазуємо кремом. Кремом обмазуємо весь торт зверху.
Прикрашаємо торт тертим темним шоколадом, даємо йому настоятись протягом двох годин.