Як приготувати легендарну київську перепічку вдома

Автор: Марина Максенко
19:42 21.02.2022

Легендарна “Київська перепічка” здорожчала до 30 гривень, люди далі шикуються в черги, незважаючи на ціну. Той, хто не хоче їсти куповану перепічку має нагоду приготувати її вдома.

Як приготувати легендарну київську перепічку вдома
Світлодіодне освітлення

Рецептом легендарної страви поділився відомий кулінар Володимир Ярославський у своєму Instagram.

Для 10 сосисок в тісті вам знадобляться:

  • 350 г теплої води
  • 35-40 г цукру
  • 8-10 сухих дріжджів
  • 520-540 г борошна
  • 10 г солі
  • олія для фритюру
  • 10 сосисок

Приготування

У теплій воді розчинити цукор і дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15-17 хвилин, щоб ви впевнились в тому, що дріжджі активні.

Далі додаємо просіяне борошно, сіль та замішуємо тісто.

Залишаємо тісто в теплому місці на годинку, щоб воно піднялося, а після цього треба  сформувати 10 шматочків по 90 грамів.

Сосиски варто дістати заздалегідь – вони повинні бути кімнатної температури.

Загорнути сосиски в тісто, добре звести краї, як на вареники.

Відставити уже сформовані перепічки у тепле місце, щоб вони підійшли приблизно у 2,5 рази.

Тим часом варто підготувати олію без запаху і довести її до 180 градусів. Якщо ж у вас немає термометра – киньте шматочок тіста у олію і перевірте, як він буде смажитися.

Обережно кладіть сирі перепічки в олію. Обсмажувати треба орієнтовно по одній хвилині з кожного боку до красивого рум’яного кольору.

Виймайте перепічки на паперовий рушничок, який вбере зайвий жир.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Volodymyr Yaroslavskyi (@yaroslavskyi_vova)

Великий Київ у Google News

підписатися