Як приготувати класичний пастуший пиріг із картоплею та м’ясом

19:24 04.02.2022

Пастуший пиріг – страва британської та австралійської кухні, що складається з картоплі, фаршу та сиру.

Як приготувати класичний пастуший пиріг із картоплею та м’ясом

У класичному рецепті пиріг складається з пюре та фаршу, проте за бажання можна додати також шар тушкованих овочів.

Інгредієнти:

  • 650 г картоплі
  • 100 мл молока
  • 50 г масла
  • 1 яйце
  • 300 г фаршу
  • 1 велика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • Спеції та сир за смаком

Приготування:

Відварюємо картоплю, зливаємо всю воду. Додаємо тепле молоко та олію, розминаємо/збиваємо картоплю в пюре. Коли пюре трохи охолоне, вмішуємо яйце. Пюре має вийти щільним.

Додаємо у фарш цибулю, часник та спеції, добре обсмажуємо його на сковороді. Коли м’ясо буде готове, зливаємо рідину, що утворилася, її не повинно бути в пирозі.

У форму для випікання викладаємо половину пюре, потім фарш, потім залишок пюре. Зверху посипаємо улюбленим сиром або сумішшю кількох і відправляємо в духовку. Випікаємо при 220°C до рум’яності.

Прикрашаємо гілочкою петрушки, кропу. 

Великий Київ у Google News

підписатися