У класичному рецепті пиріг складається з пюре та фаршу, проте за бажання можна додати також шар тушкованих овочів.
Інгредієнти:
- 650 г картоплі
- 100 мл молока
- 50 г масла
- 1 яйце
- 300 г фаршу
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- Спеції та сир за смаком
Приготування:
Відварюємо картоплю, зливаємо всю воду. Додаємо тепле молоко та олію, розминаємо/збиваємо картоплю в пюре. Коли пюре трохи охолоне, вмішуємо яйце. Пюре має вийти щільним.
Додаємо у фарш цибулю, часник та спеції, добре обсмажуємо його на сковороді. Коли м’ясо буде готове, зливаємо рідину, що утворилася, її не повинно бути в пирозі.
У форму для випікання викладаємо половину пюре, потім фарш, потім залишок пюре. Зверху посипаємо улюбленим сиром або сумішшю кількох і відправляємо в духовку. Випікаємо при 220°C до рум’яності.
Прикрашаємо гілочкою петрушки, кропу.