Вартість курятини та яєць у Києві наближається до цін на найдорожчі сорти м’яса. Філе в маркетах коштує від 200 грн грн за кілограм, а яйця – наче золоті – по 56-80 грн за десяток. Подешевшання не чекати – принаймні, до кінця цього літа.
Як розповів аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка ціни булуть триматися, бо попит великий, а корми для птиці не з дешевих.
Дорожчає і свинина. Продукції бракує, тому закупівельники змушені платити більше.
Сезонно обмежена пропозиція свинини продовжує “підігрівати” ціни на свинину живою масою: у ході минулотижневих торгів більшість котирувань додали 0,5-2 грн/кг до попереднього рівня, – кажуть в організації “Свинарі України” -. Так, основні товарні партії цього тижня закуповують по 95-98 грн/кг, хоча є звістки про вищі ціни як на промислових кондиційних тварин, так і на «домашніх» свиней вищої вгодованості.
Середня ринкова позначка цього тижня склала 95,7 грн/кг, що на 1,3% перевищує її попередній рівень
Ціни на м’ясо свиней повільно ростимуть через те, що традиційно у спеку пропозиції менше, а це означає, що конкуренція зростає, а з нею і вартість.