Кілька порад дала лікарка-гінеколог та дієтолог Крістіна Стецюк.
За її словами, вона не втомлюється повторювати, що ягоди – це суперфуд, який може смачно та корисно доповнювати раціон в холодну пору року.
Але заморожені ягоди часто кислючі. Що робити?
Не треба силувати себе, кривитися і їсти. Це може нашкодити, говорить лікарка. Краще дослухатися порад і поєднати ягоди з іншими продуктами:
– додати до каші разом із солодким фруктом і кокосовим молоком
(Рецепт: 2 ст. л. ягід, четвертина хурми або третина бабана, лляна каша, горіхи, кокосове молоко, клітковина);
– використати як секретний інгредієнт до салату чи м’ясної страви;
– зробити желе або десерт з м’яким сиром
Ягоди допоможуть зміцнити імунітет, а також вони мають гарний антиейдж ефект, бо містять антиоксиданти, вітаміни, клітковину, говорить Стецюк.
“Я не радила б їх проварювати. Щоб зберегти якомога більше корисного, можна просто залити окропом і дати вистигнути – якщо їх мили перед заморозкою, звісно”, – зазначає лікарка.
До слова, “ВК” писав про корисні продукти для мозку та профілактики інсульту.