Як повідомляє Держпродспоживслужба, симптоми інфекційної хвороби з’явилися після вживання суші (асорті), придбаними за послугою «на виніс».
Наразі триває санітарно-епідеміологічне розслідування з метою з’ясування обставин та локалізації меж осередку захворювання.
Причиною виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, тощо.
Хвороба може проявлятися не одразу. Прихований період при різних кишкових захворюваннях частіше продовжується від 2 до 7 днів. Потім проявляються характерні ознаки захворювання: слабкість, головний біль, блювання, болі в животі, пронос, підвищення температури.
При появі клінічних ознак хвороби слід негайно звернутися до лікаря, це дасть можливість поставити правильний діагноз та отримати своєчасне лікування.
Нагадаємо, що в Інституті спеціального зв’язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського зафіксували спалах коронавірусу. Там виявили 52 випадки COVID-19.