Взяли суші на виніс. Мешканці Київщини захворіли на сальмонельоз

Після послаблення карантину відновили свою роботу заклади громадського харчування, які населення масово розпочало відвідувати. Але не завжди це може залишити приємні спогади. Так, в Київській області вперше в 2020 році з’явився випадок захворювання на сальмонельоз серед мешканців, які пов’язують своє захворювання з відвідування суші-закладу. Якого саме - не оприлюднили.

Як повідомляє Держпродспоживслужба, симптоми інфекційної хвороби з’явилися після вживання суші (асорті), придбаними за послугою «на виніс».

Наразі триває санітарно-епідеміологічне розслідування з метою з’ясування обставин та локалізації меж осередку захворювання.

Причиною виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, тощо.

Хвороба може проявлятися не одразу. Прихований період при різних кишкових захворюваннях частіше продовжується від 2 до 7 днів. Потім проявляються характерні ознаки захворювання: слабкість, головний біль, блювання, болі в животі, пронос, підвищення температури.

При появі клінічних ознак хвороби слід негайно звернутися до лікаря, це дасть можливість поставити правильний діагноз та отримати своєчасне лікування.

Нагадаємо, що в Інституті спеціального зв’язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського зафіксували спалах коронавірусу. Там виявили 52 випадки COVID-19.