Рецептом вишуканої страви Євген Клопотенко поділився на своєму сайті.
Для приготування канапе знадобляться такі інгредієнти:
- 200 г гарбуза
- 1 пакування сиру “Старий Голландець” від ТМ “Комо”
- 1 багет
- 1 мандарин
- 2 ст. л. цукру
- 20 г вершкового масла
- мікрогрін до смаку
Покроковий рецепт
1.Підготуйте інгредієнти: 1 мандарин та 200 г гарбуза почистьте від шкірки. Мандарин розберіть на дольки, а гарбуз наріжте маленькими кубиками. За допомогою гострого ножа або “економки” поріжте сир тонкими слайсами.
2. На розігріту пательню висипте 2 ст. л. цукру, спершу виставте максимальний вогонь, а потім трохи зменшіть. Дочекайтеся, поки цукор розтане, при цьому його не помішуючи.
3. До розталого цукру додайте 20 г вершкового масла. Коли й масло також розтане — викладіть на пательню нарізаний кубиками гарбуз. Смажте, помішуючи 3-4 хв.
4. Багет наріжте скибками та підсушіть на сухій сковорідці.
5. На гарячий багет викладіть скибку сиру, зверху обсмажений гарбуз, далі закручену скибку сиру та мандарин. За потреби, зафіксуйте канапе шпажкою.
Поради з приготування канапе від Євгена Клопотенка
Відомий шеф-кухар пропонує використовувати для канапе сир “Старий Голландець” від Комо – мовляв, цей сир дозріває довше та ідеально пасує до теплих салатів, рибних страв та навіть десертів. Смак “Старого Голландця” гарно поєднається із цитрусовими нотками мандарину та солодкістю гарбуза.
Мікрогрін Євген Клопотенко пропонує обирати на свій смак, наприклад, чудово підійдуть крес-салат або горох.
Читайте також: Тушкування замість смаження та вода замість соку: як зробити святковий стіл більш корисним
Нагадаємо, у Києві відкрили благодійну кухню гарячих страв.