Власний Le Cordon Bleu в Україні: київський коледж перетворять кулінарну школу нового рівня

Автор: Галина Ворона
18:55 Сьогодні

У столиці створять сучасну платформу для підготовки висококваліфікованих спеціалістів у сфері кулінарії.

Власний Le Cordon Bleu в Україні: київський коледж перетворять кулінарну школу нового рівня Фото: архівне

Про це у своєму Телеграм-каналі розповів мер Києва Віталій Кличко.

Перший важливий крок для втілення цієї ідеї вже зроблено – міська влада разом із відомим реформатором і популяризатором української кухні Євгеном Клопотенком підписали меморандум про співпрацю з громадською організацією “КУЛЬТ ФУД”.

За його словами, нову “кулінарну школу” створять на базі одного із профільних київських коледжів. Його модернізують та створять сучасні освітні умови, що відповідатимуть найкращим стандартам підготовки кухарів, пекарів, рестораторів і готельєрів.

Цей заклад має стати прикладом якісної освіти, що орієнтована на реальні потреби ринку праці.

Віталій Кличко зауважив, що нова освітня платформа відкриває для молоді нові можливості — сучасне навчання в оновленому освітньому просторі та інтеграцію з бізнесом і перспективи працевлаштування.

Він також додав, що готувати конкурентоспроможні кадри, розвивати економіку столиці та впроваджувати інноваційні освітні рішення — це частина комплексної стратегії міста.

Водночас Євген Клопотенко розповів, що найкращі експерти галузі будуть залучені до модернізації коледжу, щоб перетворивши його на взірець професійної освіти в сфері гостинності рівня Le Cordon Bleu.

В Україні вже є багато хороших кулінарних профтехів, але я хочу створити такий, приклад якого я побачив у Парижі в одній з провідних професійних шкіл світу. Тут поруч з найкращими світовими практиками ми будемо викладати й українську гастрономію з нашою термінологією, нашими техніками, розповідатимемо про питомо українські продукти та страви. І хтозна, можливо, настане час, коли до Києва будуть приїздити переможці МастерШеф з різних країн, щоб навчатися у найкращій професійній школі світу”, – поділився знаний шефкухар.

Читайте також: Клопотенко відмовився від участі у кулінарному форумі через кухаря з Росії

Нагадаємо, Клопотенка захейтили за програму про різдвяні страви у Трапезному храмі Києво-Печерської лаври.

Великий Київ у Google News

підписатися