Вісім принципів салатоконструювання: від додайте сирої цвітної капусти до “руколи у скорботі”

Автор: Любава Лисичкіна
01:28 12.02

Сьогодні в супермаркетах можна купити будь-що. Але пам’ятайте, що найкращий смак мають сезонні та локальні продукти.

Вісім принципів салатоконструювання: від додайте сирої цвітної капусти до “руколи у скорботі”

 Як повідомляється, салат може прикрасити будь-яку трапезу і стати неповторним. Все залежить від фантазії і бажання поєднувати небанальні поєднання дині та в’яленого м’яса, печеного буряка та фети, апельсинів і копченого м’яса, оселедця та смаженої моркви.

Проте є кілька простих і важливих принципів приготування салатів, які допомагають створювати неймовірні смаки:

  • Салат — страва не для витримки, його треба готувати та одразу їсти, тому навчиться робити так, щоб залишків не було, бо рукола у скорботі та підстаркуватий огірок виглядають не дуже.
  • Міксуйте компоненти рішуче, але майте серце, не намагайтеся одружити те, що не призначено для спарювання. Лосось з яловичиною чи картопля з рисом — не ті союзи, про які кажуть «гармонійна пара».
  • Сира цвітна капуста — прекрасний компонент будь-якого салату, вона додає чудову горіхову нотку і просто дуже корисна.
  • Спробуйте сирі печериці, вони неочікувано смачні.
  • Одна з найкращих салатних заправок ever — це поєднання меду, гірчиці в зернах, оливкової олії та лимонного соку.
  • Протестуйте в несолодких салатах фрукти або ягоди, невелика кількість яблука чи груші, персика або кавуна, полуниці або смородини вносять незвичну ноту, що викликає захват.
  • Звісно, салат — це настрій, але спробуйте ним керувати. Бо вчорашній латук сам себе не з’їсть, капуста не зберігатиметься вічно, а термін життя авокадо настільки короткий, що плакати хочеться, коли хочеться чогось іншого.
  • Сьогодні в супермаркетах можна купити будь-що. Але пам’ятайте, що найкращий смак мають сезонні та локальні продукти.

Відомо, бережи мозок змолоду: корисні продукти для профілактики інсульту.

Великий Київ у Google News

підписатися