Верховний Суд дозволив відібрати у ПриватБанку київський готель “Мир”

13:46 17.08.2022

Верховний Суд України дозволив відібрати майно державного ПриватБанку на користь колишніх власників. Йдеться, зокрема, про готель "Мир" на Голосіївському проспекті в Києві.

Про це у себе в Telegram повідомила пресслужба банку.

Попри кричущі порушення закону судами нижчих інстанцій Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду завершив рейдерську схему колишніх власників з позбавлення державного ПриватБанку права власності на багатомільйонний об’єкт нерухомості в Києві“, – йдеться в повідомленні.

Рішення було прийняте судом у складі головуючої судді Булгакової І.В., та суддів Львова Б.Ю. і Селіваненка В.П.

Дуже прикро, що навіть під час війни зараз в країні приймаються такі рішення і майно виводиться з власності державних компаній…Ми будемо продовжувати боротись з колишніми власниками, ми їх дотиснемо — якщо не в Україні, то в Америці й Англії”, — заявив член Наглядової ради ПриватБанку Роман Сульжик.

Довідково. Право власності на київський готель “Мир” перейшло до ПриватБанку внаслідок звернення у 2016 році стягнення на заставне майно на підставі договору іпотеки, укладеного з ТОВ “Ардена”. У 2019 році ТОВ “АЕФ” ініціювало судовий позов з метою позбавлення ПриватБанку майна та перешкоджання відновленню правового положення ПриватБанку як власника готелю. Після того, як рішення нижчих інстанцій на користь позивачів було скасовано Верховним Судом, у 2021 році аналогічний позов до ПриватБанку ініціювало ТОВ “Артіс”.

Верховний Суд двічі переглядав рішення Північного апеляційного господарського суду у цій справі.

Читайте також: Monobank та ПриватБанк підняли картковий курс валют до готівкового рівня

Останні новини