Інтерʼєр також містить чага-гриби, що зазвичай ростуть на березах. Вони прикрашають фронтальні панелі металевих серверних.
Як повідомляється, ідеться про ресторан, який переосмислює українську кухню та дизайн.
В Буковелі після оновлення відкрився ресторан «Грибова Хата», в інтер’єрі якого дизайн-студія YOD Group втілила концепцію органічного зростання: за допомогою форм, фактур і матеріалів, натхнених грибами.
Центральним елементом простору стали штори з міцелію — кореневої структури грибів, які виготовила біодизайнерка Даша Цапенко.





Назва ресторану буквально означає «дім грибів» — не лише завдяки стравам з грибами у меню, а й через загальний наратив простору.
Як зазначає керівний партнер YOD Group Володимир Непийвода, «ця архітектура органічно виросла в межах існуючого ресторанного простору — так само, як гриб проростає з міцелію».


А в санвузлах використано перероблений пластик для створення світильників-кранів із текстурою, що нагадує грибницю.
Фото: Андрій Безуглов