Про це інформує повідомляє Hurriyet.
Улюблене місце відпочинку багатьох киян, Туреччина, нарешті зможе порадувати мандрівників не тільки природою та пам’ятками архітектури, але й практично нормальним харчуванням. Адже відомо, що турецька кухня та її різноманіття є однією з головних привабливостей цієї країни.
Відтак, влада послабила карантин: закладам громадського харчування дозволено працювати з 50-відсотковим завантаженням місць у більшості провінцій Туреччини, включаючи курортні локації і Стамбул.
За прикладом багатьох країн, Туреччину поділили на декілька кольорових зон. В залежності від епідеміологічної ситуації ці зони будуть змінюватися що два тижні. Обмеження будуть застосовуватися в залежності від кольорів: низький ризик (синій), середній (жовтий), високий (помаранчевий) і дуже високий ризик (червоний).
Комендантську годину буде скасовано лише в синій і жовтій зоні.
Наразі, синя зона це Мардін.
Жовта зона — Бурса, Денізлі, Анкара, Адана, Ерзурума, Невшехір (Каппадокія).
Помаранчевий колір з високим ризиком стосується Стамбула, Ізміру, Анталії, Мерсина, провінції Кютахья, Кайсері. На цих територіях робота ресторанів, кондитерських, кафе, чайних дозволена з 7 ранку до 19 години з 50% завантаженням місць.
У червоній зоні їжа з ресторанів буде тільки на винос та працюватиме доставка. До цієї зони потрапили Самсун, Токат, Орду, Гюмюшхане, Трабзон та інші провінції.
До слова, український лоукостер SkyUp запускає нові рейси до Казахстану. А з 30 травня перевізник відкриває нові рейси до двох міст Німеччини – Нюрнберга та Ганновера.