В Туреччині послабили карантин, тепер там можна попоїсти

В Туреччині послабили карантин. З 2 березня вперше після 4-місячної перерви відкрилися ресторани та кафе. Хоча по всій країні залишається обов'язковою вимога носити маски.

Про це інформує  повідомляє  Hurriyet.

Улюблене місце відпочинку багатьох киян, Туреччина, нарешті зможе порадувати мандрівників не тільки природою та пам’ятками архітектури, але й  практично нормальним харчуванням. Адже відомо, що турецька кухня та її різноманіття є однією з головних привабливостей цієї країни.

Відтак, влада послабила карантин: закладам громадського харчування дозволено працювати з 50-відсотковим завантаженням місць у більшості провінцій Туреччини, включаючи курортні локації і Стамбул.

За прикладом багатьох країн, Туреччину поділили на декілька кольорових зон.  В залежності від епідеміологічної ситуації  ці зони будуть змінюватися що два тижні. Обмеження будуть застосовуватися в залежності від кольорів: низький ризик (синій), середній (жовтий), високий (помаранчевий) і дуже високий ризик (червоний).

Комендантську годину буде скасовано лише в синій і жовтій зоні.   

Наразі, синя зона це  Мардін.

Жовта зона  — Бурса, Денізлі, Анкара, Адана, Ерзурума, Невшехір (Каппадокія).

Помаранчевий колір з високим ризиком стосується Стамбула, Ізміру, Анталії, Мерсина, провінції Кютахья, Кайсері. На цих територіях робота ресторанів, кондитерських, кафе, чайних дозволена з 7 ранку до 19 години з 50% завантаженням місць.

У червоній  зоні їжа з ресторанів  буде тільки на винос та працюватиме   доставка. До цієї зони потрапили  Самсун,  Токат, Орду,   Гюмюшхане, Трабзон та інші провінції.

До слова, український лоукостер SkyUp запускає нові рейси до Казахстану. А з  30 травня перевізник відкриває нові рейси до двох міст Німеччини – Нюрнберга та Ганновера.