В Туреччині послабили карантин, тепер там можна попоїсти

Автор: Любава Лисичкіна
00:07 03.03

В Туреччині послабили карантин. З 2 березня вперше після 4-місячної перерви відкрилися ресторани та кафе. Хоча по всій країні залишається обов’язковою вимога носити маски.

В Туреччині послабили карантин, тепер там можна попоїсти

Про це інформує  повідомляє  Hurriyet.

Улюблене місце відпочинку багатьох киян, Туреччина, нарешті зможе порадувати мандрівників не тільки природою та пам’ятками архітектури, але й  практично нормальним харчуванням. Адже відомо, що турецька кухня та її різноманіття є однією з головних привабливостей цієї країни.

Відтак, влада послабила карантин: закладам громадського харчування дозволено працювати з 50-відсотковим завантаженням місць у більшості провінцій Туреччини, включаючи курортні локації і Стамбул.

За прикладом багатьох країн, Туреччину поділили на декілька кольорових зон.  В залежності від епідеміологічної ситуації  ці зони будуть змінюватися що два тижні. Обмеження будуть застосовуватися в залежності від кольорів: низький ризик (синій), середній (жовтий), високий (помаранчевий) і дуже високий ризик (червоний).

Комендантську годину буде скасовано лише в синій і жовтій зоні.   

Наразі, синя зона це  Мардін.

Жовта зона  — Бурса, Денізлі, Анкара, Адана, Ерзурума, Невшехір (Каппадокія).

Помаранчевий колір з високим ризиком стосується Стамбула, Ізміру, Анталії, Мерсина, провінції Кютахья, Кайсері. На цих територіях робота ресторанів, кондитерських, кафе, чайних дозволена з 7 ранку до 19 години з 50% завантаженням місць.

У червоній  зоні їжа з ресторанів  буде тільки на винос та працюватиме   доставка. До цієї зони потрапили  Самсун,  Токат, Орду,   Гюмюшхане, Трабзон та інші провінції.

До слова, український лоукостер SkyUp запускає нові рейси до Казахстану. А з  30 травня перевізник відкриває нові рейси до двох міст Німеччини – Нюрнберга та Ганновера.

Великий Київ у Google News

підписатися
загрузка...