Ресторан української кухні Sino потрапив до гастрономічного путівника Michelin
“Ще не зірка, але вже початок”, – ідеться у дописі шеф-кухаря, ресторатора Євгена Клопотенка.
За його словами, тут готують страви, від яких хочеться мовчати і пробувати: копчену картоплю з ікрою щуки, сома-гриль у вишневій глазурі, вареники з воловим хвостом і домашній грибний гарум.
“Українська кухня продовжує дивувати і завойовувати світ”, – написав Клопотенко, привітавши команду Євгена Корольова, які стоять за цим успіхом.

У 2025 році до путівника додано 6 нових лондонських закладів, серед яких і Sino. Анонімний інспектор Michelin відвідав ресторан та оцінив його високу якість і концепцію.
Інтер’єр та меню просякнуті україським вайбом. В оформленні закладу використані текстури сіна, глини, натуральні тканини, а меню об’єднало традиційні українські інгредієнти та страви із західними техніками: закуска з копченої картоплі та ікри щуки, сом-гриль у вишневій глазурі, вареники з воловим хвостом та домашнім грибним соусом.
Це перший український заклад у британській столиці, який отримав таке визнання.
Фото: sinorestaurant / Instagram


