У столиці виявили ботулізм у жінки, яка купувала в’ялену рибу

Автор: Любава Лисичкіна
22:42 05.07

Збудник ботулізму часто виявляється в консервах, а також продуктах тривалого зберігання: шинці, ковбасах, в’яленій і солоній рибі. При цьому запах, смак і зовнішній вигляд продуктів не змінюється.

У столиці виявили ботулізм у жінки, яка купувала в’ялену рибу Фото: Ілюстративне

Як зазначається в повідомленні одного зі столичних пабліків,постраждала придбала в’ялену рибу в магазині «Пчілка» за адресою вул. Олени Пчілки, 7-Б.  Наразі вона госпітолізована.

Інкубаційний період захворювання триває від кількох годин до доби (рідше – до 2-3 днів). Зазвичай захворювання починається раптово.

Перші ознаки, що мають насторожити: порушується зір, виникає м’язова слабкість і з’являється сухість у роті, турбує «туман», двоїння предметів, «сітка» перед очима, далекозорість.

Ботулізм належить до важких захворювань, що викликають незворотні наслідки і можуть призводити до смерті хворого, тому займатися самолікуванням категорично не рекомендується.

До слова,  з’явилася нова шахрайська схема: розсилка посилок «Новою поштою»з куском мила.

Великий Київ у Google News

підписатися