Про це свідчать дані порталу Мінфін.
Так, в Україні підскочили ціни на свинину, сало та копчену ковбасу
Зокрема, цінник на свинячу грудинку в середньому підвищився з 154,96 грн/кг до 169,46 грн/кг, лопатка подорожчала з 152,57 грн/кг до 169,75 грн/кг, ошийок з 206,44 грн/кг до 209,74 грн/кг.
Кілограм ребер додав у ціні із 158,10 грн/кг до 166,21 грн/кг, а шашлику із 160,50 грн/кг до 177,44 грн/кг.
Також подорожчало і домашнє сало – з 176,31 грн/кг до 199,00 грн/кг.
А ось солоне сало зросло в середньому в ціні з 221,68 грн/кг до 246,27 грн/кг.
Слідом за свининою та салом підвищилися ціни і на ковбасу.
Копчена ковбаса торгової марки Алан Брауншвейзька сирокопчена подорожчала з 553,83 грн/кг до 595,78 грн/кг.
За 375 грамів такої ж ковбаси доведеться віддати 229,91 грн, тоді як минулого місяця її вартість становила 154,90 грн.
А ось ковбаса торгової марки Глобино салямі варено-копчена подешевшала з 70,72 грн до 67,90 грн за 460 грам.