У Митрополичому саду достигають незвичайні каштани (ФОТО)

Автор: Любава Лисичкіна
19:32 29.09.2021

У ядрі плодів міститься велика кількість мікроелементів K, Na, Ca, Mg та ін., і 14 амінокислот, з яких 8 найважливіші – лізин, гістидин, аргінін та інші.

У Митрополичому саду достигають незвичайні каштани (ФОТО)

Світлини каштанів оприлюднив заступник генерального директора у Національного заповідника «Софія Київська» Вадим Кириленко. 

У Митрополичому саду ростуть кілька дерев каштанів. 

Відомо, що у  період цвітіння, який триває впродовж місяця, дерево укрите немов білим пухом. Після закінчення цвітіння на місці квітів з’являються маленькі їжаки, які з часом збільшуються в розмірах, а в жовтні-листопаді з цих їжаків висипаються плоди-горіхи.

Раніше плоди каштанів вважались їжею бідняків, але в сучасній Європі вони дуже популярні. Наприклад кожного року на початку листопада в Франції, Італії, Австрії, Іспанії, Швейцарії та інших європейських країнах проводяться каштанові фестивалі: на міських площах розпалюють багаття над якими у велетенських пательнях або металічних барабанах смажать каштани з нового врожаю запиваючи вином.

Горіхи каштану їстівного дуже смачні: їх вживають у їжу в вареному, смаженому і печеному вигляді. Вони ситні, містять багато вітамінів і мають удвічі менше калорій, ніж горіхи.

До слова, дві локації Києва попали у топ-5 міських парків та розважальних зон в Україні за кількістю запитів в Google.

Великий Київ у Google News

підписатися