Світлини каштанів оприлюднив заступник генерального директора у Національного заповідника «Софія Київська» Вадим Кириленко.
У Митрополичому саду ростуть кілька дерев каштанів.
Відомо, що у період цвітіння, який триває впродовж місяця, дерево укрите немов білим пухом. Після закінчення цвітіння на місці квітів з’являються маленькі їжаки, які з часом збільшуються в розмірах, а в жовтні-листопаді з цих їжаків висипаються плоди-горіхи.
Раніше плоди каштанів вважались їжею бідняків, але в сучасній Європі вони дуже популярні. Наприклад кожного року на початку листопада в Франції, Італії, Австрії, Іспанії, Швейцарії та інших європейських країнах проводяться каштанові фестивалі: на міських площах розпалюють багаття над якими у велетенських пательнях або металічних барабанах смажать каштани з нового врожаю запиваючи вином.
Горіхи каштану їстівного дуже смачні: їх вживають у їжу в вареному, смаженому і печеному вигляді. Вони ситні, містять багато вітамінів і мають удвічі менше калорій, ніж горіхи.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007595297513