У Києві обирають найкращого шоколатьє в Україні

13:45 21.01

У Києві відбувається національний етап World Chocolate Masters в Україні.

У Києві обирають найкращого шоколатьє в Україні

Про це йдеться на сайті конкурсу.

Три видатні шеф-кондитери змагаються за право представляти країну на міжнародному фіналі в Парижі.

Український відбірковий етап WCM відбувається в кулінарній студії Chef University компанії Best Way Foods, ексклюзивного дистриб’ютора компанії Barry Callebaut та інших європейських виробників інгредієнтів для Food Service та харчової промисловості в Україні.

Головна тема WCM в 2021 році — Tomorrow. Учасники мають продемонструвати своє бачення майбутнього кондитерського мистецтва, використовуючи власну оригінальну техніку приготування кулінарних шедеврів та сучасне професійне обладнання.

За перемогу в Україні змагаються:

  • Олег Івженко, екс-шеф-кухар Fairmont Grand Hotel.
  • Семен Постолов, шеф-кондитер Vanil Café.
  • Антон Штипа, шеф-кондитер Bassano.

Кожен учасник має продемонструвати майстерність впродовж п’яти етапів:

1. #DESIGN — розробити та реалізувати цікавий дизайн шоколадної скульптури із застосуванням мінімум шести технік на основі фірмового елемента конкурсу — букв #TMRW.

2. #TASTE — створити шоколадні тістечка з використанням трьох текстур, а також шоколаду Cacao Barry, фруктів та інгредієнта місцевого виробництва.

3. #SNACK — приготувати шоколадні снеки для швидкого перекусу з рослинних інгредієнтів.

4. #BONBON — створити формовані шоколадні цукерки з натуральних інгредієнтів.

5. #YOU — представити концепцію шоколаду майбутнього, яка поєднає всі приготовані протягом дня десерти.

Переможця обере журі: шеф-кондитер Bakehouse Confectionery Дмитро Колесников; шоколатьє та міжнародний консультант Андрій Дубовик; шеф-кондитерка Дінара Касько.
Спеціально запрошений гість конкурсу — Філіп Маран, керівник Академій Шоколаду Barry Callebaut у Східній Європі, Близькому Сході та Африці.

Голова журі: шоколатьє і амбасадорка Cacao Barry, співвласниця JEM Євгенія Петренко.

World Chocolate Masters (WCM) — головний міжнародний конкурс шоколатьє та шеф-кондитерів, присвячений їхнім творчим уявленням про роль шоколаду в кондитерському світі та гастрономії майбутнього. Проводиться за підтримки французького бренду шоколаду для кондитерів Cacao Barry, що належить компанії Barry Callebaut.

Великий Київ у Google News

підписатися