Про це йдеться на сайті конкурсу.
Три видатні шеф-кондитери змагаються за право представляти країну на міжнародному фіналі в Парижі.
Український відбірковий етап WCM відбувається в кулінарній студії Chef University компанії Best Way Foods, ексклюзивного дистриб’ютора компанії Barry Callebaut та інших європейських виробників інгредієнтів для Food Service та харчової промисловості в Україні.
Головна тема WCM в 2021 році — Tomorrow. Учасники мають продемонструвати своє бачення майбутнього кондитерського мистецтва, використовуючи власну оригінальну техніку приготування кулінарних шедеврів та сучасне професійне обладнання.
За перемогу в Україні змагаються:
- Олег Івженко, екс-шеф-кухар Fairmont Grand Hotel.
- Семен Постолов, шеф-кондитер Vanil Café.
- Антон Штипа, шеф-кондитер Bassano.
Кожен учасник має продемонструвати майстерність впродовж п’яти етапів:
1. #DESIGN — розробити та реалізувати цікавий дизайн шоколадної скульптури із застосуванням мінімум шести технік на основі фірмового елемента конкурсу — букв #TMRW.
2. #TASTE — створити шоколадні тістечка з використанням трьох текстур, а також шоколаду Cacao Barry, фруктів та інгредієнта місцевого виробництва.
3. #SNACK — приготувати шоколадні снеки для швидкого перекусу з рослинних інгредієнтів.
4. #BONBON — створити формовані шоколадні цукерки з натуральних інгредієнтів.
5. #YOU — представити концепцію шоколаду майбутнього, яка поєднає всі приготовані протягом дня десерти.
Переможця обере журі: шеф-кондитер Bakehouse Confectionery Дмитро Колесников; шоколатьє та міжнародний консультант Андрій Дубовик; шеф-кондитерка Дінара Касько.
Спеціально запрошений гість конкурсу — Філіп Маран, керівник Академій Шоколаду Barry Callebaut у Східній Європі, Близькому Сході та Африці.
Голова журі: шоколатьє і амбасадорка Cacao Barry, співвласниця JEM Євгенія Петренко.
World Chocolate Masters (WCM) — головний міжнародний конкурс шоколатьє та шеф-кондитерів, присвячений їхнім творчим уявленням про роль шоколаду в кондитерському світі та гастрономії майбутнього. Проводиться за підтримки французького бренду шоколаду для кондитерів Cacao Barry, що належить компанії Barry Callebaut.