У Києві біля Палацу спорту переселенці з Ірпеня відкрили кафе КІІТ

Автор: Марина Максенко
03:28 16.08.2022

Поблизу Палацу Спорту відкрилося кафе КІІТ, тут подають каву та пироги. Це проєкт переселенців з Ірпеня та Бородянки, які в травні відкрили кав‘ярню-віконечко у Львові.

Про це йдеться в Instagram кафе.

Після деокупації Ірпеня співзасновники КІІТ вирішили повертатися і відкрити заклад у рідному місті. Але, попри звернення до місцевої влади, не змогли знайти приміщення в Ірпені. Тому вирішили спершу відкритися у Києві.

“Ми самі знайшли маленьке приміщення — ідеальне віконце біля Палацу Спорту… Київ — не Ірпінь, і, навіть під час війни, ціни тут інші. Ми не вписалися в бюджет і витратили вже всі зароблені протягом цих 4 місяців кошти. Буквально — повернулися до того з чого починали. Але назад дороги немає”, – написав один з власників кав’ярні Сергій Стоян.

Одна з фірмових страв КІІТ – цибулевий пиріг. Сергій готує його за дещо адаптованим маминим рецептом.

Крім того, в меню є сінабони, пироги з м’ясом, з сиром та шпинатом, а ще величезна кількість холодних і гарячих напоїв.

У київській кав’ярні, як і у львівській, працюють переселенці.

“Нас троє, як і на початку — я, Іван та Дарина, і ми будемо жити і працювати на два міста — Львів та Київ. Ми чудово розуміємо, кому насправді зараз складніше за всіх. І робимо все, що можемо. Ми працюємо 24/7 і ні на що не жаліємося. Підтримуємо економіку, підтримуємо ЗСУ і віримо у перемогу!”, – написав Сергій

Він просить всіх небайдужих допомогти повноцінно запуститися. Донати приймають на картки Моно: 4441 1144 2546 1892 (Сергій Стоян) та Приват: 4149 4390 0129 2410 (Сергій Стоян).

Останні новини