У Генштабі роз’яснили, коли військовозобов’язаним треба отримувати дозвіл на виїзд

Автор: Марина Максенко
20:29 05.07.2022

При пересуванні у межах однієї області дозвіл керівника відповідного територіального центру комплектування отримувати не потрібно.

Про це повідомив полковник Генштабу Олександр Хлись в етері національного телемарафону.

“Якщо людина переміщується у межах однієї області, де розповсюджується юрисдикція одного керівника ТЦК, то дозволу отримувати не потрібно”, – сказав він.

При виїзді, наприклад, з Київської області до Києва, то не потрібно, пояснив Хлись.

Якщо ж людина виїжджає за межі області, то потрібно прибути до керівника ТЦК і отримати такий дозвіл.

“Ми не вбачаємо, що кількість людей буде надто великою, уточнив полковник. Такий дозвіл діятиме 30 днів. Якщо надалі ще раз виникне така необхідність, особа може ще раз прибути і отримати такий дозвіл”, – уточнив Хлись.

Відповідаючи на запитання щодо можливості видачі такої довідки у Дії, представник Генштабу сказав, що це питання буде обговорюватись, оскільки є певні питання щодо обмеження доступу до такої інформації.

Нагадаємо, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до призовників та військовозобов’язаних і закликав їх стати на військовий облік або поновитися.

 5 липня народний депутат фракції “Слуга народу”, заступник комітету ВР з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко оприлюднив фотокопію документа, в якому вказано, що для переміщення в межах України військовозобов’язаним громадянам необхідно мати відповідний дозвіл керівника районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Також це стосується оформлення документів для виїзду за кордон. Документ підписаний головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Генштаб ЗСУ певний час не коментував появу документа в публічному доступі, однак згодом висловив свою позицію з цього питання. Роз’яснення ГШ розлютило багатьох користувачів соцмереж.

 В Раді розкритикували норму про заборону виїзду військовозобов’язаних.

Останні новини