Чим відрізняються основні сорти розповів в ефірі проекту “Простіше кажучи” бариста Руслан Карелашвілі.
Вважається, що арабіка є «дочкою» робусти, тобто її вивели селекціонери шляхом схрещування робусти та еуженіоідіса, розповідає Кавопошта.
В арабіці, яка, виведена шляхом схрещування робусти та еуженіоідіса, вміст кофеїну нижчий, ніж у робусти.
Арабіка дуже вибаглива до умов вирощування. Її вирощують у висотній місцевості на висоті від 600 до 2000 метрів над рівнем моря, а подекуди і вище. Вирощувати арабіку — дорого і складно.
Для робусти головна умова — тепло. Тому вона росте лише в тропіках. Все інше не відіграє вирішальної ролі. Робусту можна вирощувати високо в горах і на рівнинах. Вона легко переносить спеку і зливи, не хворіє і невибаглива у догляді.
Раніше “ВК” розповідав, що кава у столиці є найдорожчою в Україні. Бо жителі міста не можуть дійти до роботи, не прихопивши з собою філіжанку запашного напою.