У Бучу приїхали представники архітектурних бюро

Автор: Любава Лисичкіна
20:36 05.07.2022

Розпочали із знайомства із містом, побачили, що змінила війна, додавши у розмірене життя жителів чорних кольорів руйнації і болю.

Як повідомляється, група архітекторів «Ro3kvit» із Харкова та представники провідних міжнародних архітектурних бюро приїхали у Бучу, аби детально обговорити питання відновлення зруйнованої інфраструктури.
Учасники коаліції експертів з міського та регіонального планування Ro3kvit: Urban Coalition for Ukraine у складі архітектора з Нідерландів Fulco Treffers, який працює в 12N Urban Matters, архітектора, урбаніста, співзасновника Харківської школи архітектури Олега Дроздова, архітекторки, яка здобуває освіту в США Аліса Александрова наразі беруть активну участь у розробці методології для відбудови інфраструктури та урбанізованого середовища України.
Урбаністична коаліція проводить власні дослідження та проектні напрацювання, а також співпрацює з державними органами.
Експерти Ro3kvit разом з Бучанським міським головою, його заступниками, головним архітектором міста обговорили можливі шляхи співпраці з нашою громадою в напрямку покращення містопланування.
“Ми готові бути майданчиком для впровадження інноваційних методик у відбудові”,- зазначив під час зустрічі Бучанський міський голова Анатолій Федорук.
Експерти ознайомилися з презентацією, де було представлено слайди громади до 24 лютого і вже після окупації. Обговорили масштаби руйнування інфраструктури та плани з її відновлення.
Досягнуто домовленості про подальші кроки щодо напрацювання ефективних проєктів, які реалізовуватимуться у Бучанській громаді.
До слова, Кулеба прокоментував ситуацію з блокпостами на в’їзді до Києва.

Останні новини