Як ідеться, це місце натхнення і віддання шани нашій культурі. Мова про столичний ресторан “Глек”.
Атмосфера: вайб київської аристократії — неспішна українська музика, красивий крафтовий посуд, спокій, ясність і творчість, яка, здається, вітає у повітрі. В закладі три зали, дизайн виконано у пастельних світлих відтінках. Тут багато кераміки, дерева, лляних елементів та польових квітів. Ніякої шароварщини, лиш сучасна українська елегантність.
Крім цього, тут привітно, уважно, швидко. Усіх гостей пригощають сезонним амісбушем і запрошують на гастровечері від шефа.
⠀
За страви відповідає шеф Андрій Северенчук. Лише локальні фермерські продукти, які вирощуються на Київщині і лише українські рецепти у новому сучасному прочитанні. Тут немає авокадо і лосося, лиш український сом, фермерський страус та аспарагус від невеличкого аграрія. Саме сюди можна вести іноземців, аби показати якою буває наша кухня.
М’ясо страуса з ферми під Києвом, чедер з київської сироварні, домашній хліб і навіть батат, який вирощують в київській області. Уявіть, ви не просто їсте найсвіжішу та найкориснішу їжу, а ще й тотально підтримуєте маленьких українських виробників.
⠀
У меню – зелений борщ із підкопченим сомом (270 грн), київський борщ (210 грн), зраза з бичачими хвостами (370 грн), томлені реберця (490грн).
У винній карті – рідкісні українські вина.
Де: Велика Житомирська 6.
До слова, у столиці є кар’ярня, де можна відпочити зі смаколиками та котиками.