Тут немає авокадо, лише вітчизняні продукти: ресторан сучасної київської кухні, де колекціонують найкращі смаки

Автор: Любава Лисичкіна
23:15 22.04

Місце, створене справжніми фанатиками-дослідниками української культури, які постійно їздять по регіону та колекціонують найкращі смаки. Якби шістдесятники повернулись та обирали місце для творчих вечорів, то це, скоріш за все, був би “Глек”.

Тут немає авокадо, лише вітчизняні продукти: ресторан сучасної київської кухні, де колекціонують найкращі смаки
Світлодіодне освітлення

Як ідеться, це місце натхнення і віддання шани нашій культурі. Мова про столичний ресторан “Глек”.

Атмосфера: вайб київської аристократії — неспішна українська музика, красивий крафтовий посуд, спокій, ясність і творчість, яка, здається, вітає у повітрі. В закладі три зали, дизайн виконано у пастельних світлих відтінках. Тут багато кераміки, дерева, лляних елементів та польових квітів. Ніякої шароварщини, лиш сучасна українська елегантність.

Крім цього, тут привітно, уважно, швидко. Усіх гостей пригощають сезонним амісбушем і запрошують на гастровечері від шефа.

За страви відповідає шеф Андрій Северенчук. Лише локальні фермерські продукти, які вирощуються на Київщині і лише українські рецепти у новому сучасному прочитанні. Тут немає авокадо і лосося, лиш український сом, фермерський страус та аспарагус від невеличкого аграрія. Саме сюди можна вести іноземців, аби показати якою буває наша кухня.

М’ясо страуса з ферми під Києвом, чедер з київської сироварні, домашній хліб і навіть батат, який вирощують в київській області. Уявіть, ви не просто їсте найсвіжішу та найкориснішу їжу, а ще й тотально підтримуєте маленьких українських виробників. 

У меню – зелений борщ із підкопченим сомом (270 грн), київський борщ  (210 грн), зраза з бичачими хвостами (370 грн),  томлені реберця (490грн).

У винній карті – рідкісні  українські вина.

Де: Велика Житомирська 6.

До слова, у столиці є кар’ярня, де можна відпочити зі смаколиками та котиками.

Великий Київ у Google News

підписатися