Історію становлення ветеранського бізнесу розповіли на Facebook-сторінці Мінветеранів.
Ігор Фортельний 25 років служив військовим пілотом. Виконував миротворчі місії ООН та захищав Україну під час АТО.
Повномасштабне вторгнення застало родину Фортельних у передмісті Києва, де вони мешкали на той час. Через стан здоров’я Ігоря не взяли на військову службу. Тоді чоловік став до лав тероборони Софіївської Борщагівки, а коли окупантів відігнали від Києва, вирішив відкрити власну справу.
На незвичайне поєднання – подавати в одному закладі і каву, і чебуреки – ветерана надихнула дружина Людмила. Вона за власним секретним рецептом готувала чоловіку смачні чебуреки та навіть брала участь у місцевих ярмарках, де її страва отримала справжніх фанатів та шанувальників.
За підтримки Українського ветеранського фонду Ігор відкрив власний заклад харчування. Родина орендувала приміщення, своїми силами зробила ремонт та встановила меблі і почала працювати.
Читайте також: Завертай по-українськи: як вимушені переселенці запустили новий формат стрітфуду на Київщині
Нагадаємо, родина із Сєвєродонецька за грантові кошти продовжила справу свого життя на Київщині.