Страхітливі смаколики до Хелловіна: рецепти трьох найпопулярніших видів печива нашвидкуруч

Автор: Любава Лисичкіна
13:30 30.10.2021

Страхітливі десерти – саме те, що треба на Хелловін. Здивуйте своїх друзів смачним мигдальним печивом, яке виглядає, як пальці відьми, або ж милими маленькими символами цього свята -гарбузиками.

Страхітливі смаколики до Хелловіна: рецепти трьох найпопулярніших видів печива нашвидкуруч

Хеловін святкується в нашій країні відносно недавно. Але за цей час він став одним з найулюбленіших і найбільш яскравих свят. Але приготування до Хелловіну – це не тільки вибір костюма і прикраса будинку. Це ж ще і смаколики.

Пальці відьми

Для приготування печива знадобиться:

  • Борошно -250 г
  • Мигдальне печиво-30 г
  • Вершкове масло-100 г
  • Цукор- 100 г
  • Яйця- 1 шт
  • Цедра лимона – 1 шт
  • Неочищений мигдаль -20 шт
  • Полуничний конфітюр – за смаком
  • Дрібка солі

Як приготувати печиво:

Крок 1. Просіваємо борошно з розпушувачем і сіллюЯк приготувати печиво на Хелловін

Крок 2. Додаємо миндальне борошно, вершкове масло, яйце, цукор, цедру лимонай замішуємо гладке однорідне тісто

Крок 3. Поділяємо тісто на 20 рівних частин, формуємо з тіста “пальці”

Крок 4. У місцях згину робимо надрізи ножем або зубочисткою. Притискаємо один мигдаль на кінець кожного печива, щоб надати йому вигляд нігтя

Крок 5. Викладаємо печиво на деко з пергаментом, основу кожного пальця змащуємо конфитюром і випікаємо в розігрітій до 180 ° С духовці 15-20 хвилин. Охолоджуємо на решітці.

Печиво  «Гарбузики»

Для приготування печива знадобиться:

  • Цукор – 200 гр.
  • Пюре гарбуза – 1 стакан.
  • Борошно – 400 гр.
  • Масло – 150 гр.
  • Вершки – 50 мл
  • Плитка шоколаду.
  • Розпушувач – 2 гр.
  • Кориця – за смаком.

Як приготувати печиво:

Крок 1. Шоколад слід поламати і розтопити. Це можна зробити як на водяній бані, так і в мікрохвильовій печі. Додати в розтоплений шоколад вершки і перемішати. Це буде наша начинка.

Крок 2.Для тіста потрібно змішати масло і цукор і збити за допомогою міксера або блендера. У суміш поступово додайте пюре гарбуза, сіль, корицю і інші прянощі. Перемішайте і додайте просіяне борошно. Після чого розкачайте з тіста корж товщиною близько 5 мм

Крок 3.За допомогою ножа або спеціальної форми зробіть печиво у формі гарбуза. На половині печива виріжте очі і рот.

Крок 4.Випікайте протягом 10-15 хвилин при температурі близько 200 градусів. Половинки печива слід змастити шоколадом і скріпити їх між собою. Також можна за допомогою шоколаду прикрасити готовий десерт.

Печиво “Гарбузики”, варіант 2

Для приготування печива знадобиться:

  • Мигдаль — 180 г.
  • Цедра апельсину — 15 г.
  •  Борошно — 180 г.
  • Вершкове масло — 140 г.
  • Розпушувач — 5 г.
  •  Яйце — 2 шт.
  • Цукор — 140 г.

Як приготувати печиво:

Крок 1.Мигдаль залити окропом на 2-4 хвилини. З ошпареного мигдалю зняти шкірочку. Розпарена шкірочка дуже легко знімається, достатньо трохи натиснути на горіх і він сам вискочить зі шкірочки. Очищений мигдаль обсмажити на розігрітій сухій сковорідці чи духовці. Горіхи потрібно остудити. Охолонувші горіхи подрібнити в блендері або кавомолці. Чим дрібніше подрібнити горіхи, тим ніжніше буде печиво.

Крок 2.Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукром чи цукровою пудрою. Розтирати масло до однорідного стану. В розтерте з цукром масло додати яйця по-одному. Зручніше вмішувати яйця за допомогою міксера.

Крок 3.Перемішати яйця з маслом в більш-менш однорідну масу. До масляно-яєчної маси додати подрібнені горіхи, цедру апельсина та погашену соду. Все добре перемішати.

Крок 4.До тіста додати просіяне пшеничне борошно (можна додати помаранчевий харчовий барвник). Замісити тісто. Воно повинне бути пухким та розсипчастим. Далі сформувати з тіста гарбузики. За допомогою тупої сторони ножа продавити від центру кулі смужки.

Крок 5.Покласти печиво на деко. Відправити в розігріту до 200°С духовку. Запекти печиво перші 5 хвилин при 200°С. Потім знизити температуру до 170°С та випікати печиво ще 15 хвилин. В центр кожної кулі вставити мигдаль. Періодично перевіряти готовність.

Нагадаємо, 30 жовтня – Осія Колесника. Іменинники, прикмети і заборони цього дня.

Великий Київ у Google News

підписатися