Старовинний український рецепт. Як приготувати “Чорний борщ”

20:00 27.01

Найпопулярніша українська страва набула червоного кольору лише на початку 19 століття, оскільки до цього часу томати вирощували як декоративну рослину.

Старовинний український рецепт. Як приготувати “Чорний борщ”

Перші страви України дуже різноманітні, а варіантів борщу налічується близько 50 видів, Великий Київ розповість рецепт старовинного українського “чорного борщу”.

Продукти:

  • М’ясо птиці – 300 г;
  • цибулина – 1 штука;
  • 200 г червоного буряка;
  • 200 г копчених слив без кісточки;
  • Три середні картоплини;
  • Одна морквина;
  • Один болгарський перець;
  • 200 г капусти;
  • сметана за смаком;
  • спецій: лавровий лист, чорний перець, сіль.

Як готувати:
Підсмажуємо шматки м’яса птиці, складаємо в каструлю, заливаємо окропом. Додаємо лавровий листок, кілька горошин чорного перцю, половину цілої цибулини і трохи присолюємо. Варити на повільному вогні.

Буряк тремо на дрібній терці і підсмажуємо на жирі. Додаємо його до отриманого бульйону, туди ж відправляємо сливи, також обсмажені з буряком. У бульйон кидаємо цілу обчищену картоплинку. Томити на повільному вогні приблизно 20 хв.

Картоплю, що залишилася, дрібно ріжемо, кидаємо до борщу. За нею піде й засмажка з цибулі, моркви та болгарського перцю, а також дрібно посічена капуста.

Дістаємо з борщу цілу картоплину, товчемо її на пюре та відправляємо назад до борщу.

Солимо, перчимо.

Подавати зі сметаною та кропом. Смачного вам борщу!

Великий Київ у Google News

підписатися