Перші страви України дуже різноманітні, а варіантів борщу налічується близько 50 видів, Великий Київ розповість рецепт старовинного українського “чорного борщу”.
Продукти:
- М’ясо птиці – 300 г;
- цибулина – 1 штука;
- 200 г червоного буряка;
- 200 г копчених слив без кісточки;
- Три середні картоплини;
- Одна морквина;
- Один болгарський перець;
- 200 г капусти;
- сметана за смаком;
- спецій: лавровий лист, чорний перець, сіль.
Як готувати:
Підсмажуємо шматки м’яса птиці, складаємо в каструлю, заливаємо окропом. Додаємо лавровий листок, кілька горошин чорного перцю, половину цілої цибулини і трохи присолюємо. Варити на повільному вогні.
Буряк тремо на дрібній терці і підсмажуємо на жирі. Додаємо його до отриманого бульйону, туди ж відправляємо сливи, також обсмажені з буряком. У бульйон кидаємо цілу обчищену картоплинку. Томити на повільному вогні приблизно 20 хв.
Картоплю, що залишилася, дрібно ріжемо, кидаємо до борщу. За нею піде й засмажка з цибулі, моркви та болгарського перцю, а також дрібно посічена капуста.
Дістаємо з борщу цілу картоплину, товчемо її на пюре та відправляємо назад до борщу.
Солимо, перчимо.
Подавати зі сметаною та кропом. Смачного вам борщу!