Пропонує цей рецепт Євген Клопотенко.
Якщо ви ще не готували спаржу, то не забудьте її почистити. Нижня частина спаржі досить жорстка та складно пережовується, тому її завжди зчищають. По-перше, потрібно зрізати 2-3 см стебла знизу. По-друге, якщо спаржа вже не дуже молода, варто почистити овочечисткою ще десь 2-3 см стебла.
На приготування двох порцій спаржі вам знадобиться 20 хвилин і такі інгредієнти:
- Для спаржі: 250 г спаржі, 20 г вершкового масла, 2 зубчики часнику.
- Для соуса: 3 жовтка, 1 ч. л. води, 1 ст. л. соку лимона, 65 г вершкового масла,⅓ ч. л. солі.
Як готувати спаржу з соусом голландез
- Вимийте 250 г спаржі та зріжте 2 см стебла знизу.
- У глибоку сковорідку налийте окріп на половину обʼєму, увімкніть максимальний вогонь і підсоліть воду ⅓ ч.л. солі. Викладіть туди спаржу та проваріть таким чином 1 хвилину. Вимкніть вогонь, перекладіть спаржу на паперовий рушник і обсушіть.
- Для соусу наповніть сотейник водою на половину обʼєму та доведіть її до кипіння. Розділіть 3 яйця на жовтки і білки, жовтки покладіть у жаротривку миску та поставте на сотейник на парову баню. Додайте до жовтків 1 ч.л. води та 1 ст.л. лимонного соку, перемішайте та варіть до густої консистенції, постійно помішуючи.
- Наріжте невеликими шматочками 65 г масла та додайте його до жовтків разом із ⅓ ч.л. солі. Розмішайте їх впродовж 1 хвилини, зніміть соус із парової бані, домішайте ще 1 хвилину на поверхні.
- На суху пательню викладіть 20 г вершкового масла. Подрібніть 2 зубчики часнику, додайте їх на пательню та зачекайте доки та нагріється. Викладіть бланшовану спаржу на сковорідку. Обсмажте спаржу 1 хвилину та викладайте на тарілку.
- Полийте спаржу голландезом та подавайте, доки всі інгредієнти гарячі.
Читайте також: Рецепт шоколадної заварної паски до Великодня від відомої дієтологині
Раніше “ВК” розповідав, які проблеми ризикуємо отримати, купуючи нарізку, готові страви та салати в столичних супермаркетах.