Спагетті, плов та сік з гарбузом. Топ-3 рецепти з найкориснішого осіннього овоча

Автор: Любава Лисичкіна
23:23 03.11.2021

Якщо ви не любите страви з гарбуза, швидше за все, ви неправильно її готуєте або просто не знайшли відповідного рецепта. Адже гарбуз – це суперпродукт, який можна поєднати практично зі всім, що ви знайдете в холодильнику

Спагетті, плов та сік з гарбузом. Топ-3 рецепти з найкориснішого осіннього овоча

Гарбуз – справжній дар осені. Це багате джерело вітамінів та корисних мікроелементів, які так необхідні нашому організму напередодні зими та часу вічних застуд. До прикладу, чи знали ви, що в гарбузі бета-каротину та вітаміну A набагато більше, ніж у моркві? А ще гарбуз багатий кальцієм, пектином, вітамінами С, E, D, PP і групи В.

Гарбуз – це відмінний продукт для профілактики серцево-судинних захворювань, анемії та ожиріння. Споживання цього овоча покращує процеси обміну речовин, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і регулює водно-сольовий баланс в організмі.

На додаток до цього, гарбуз заспокоює нервову систему, сприяє доброму та міцному сну, а завдяки багатству вітамінів уповільнює процеси старіння і дбає про красу шкіри.

Спагетті з гарбузом


Їсти  гарбузову кашу кожен день важко. Спробуйте приготувати спагетті, але замість м’яса, фаршу або ковбаси візьміть гарбуз. Йде на ура навіть у тих випадках, коли хтось не дуже любить страви з гарбуза.
Рецепт приготування: 2 зубчики часнику очистити, нашаткувати і обсмажити в рослинній олії. Виловити часник і в цьому ж маслі підсмажити цибулю тонкими кільцями. Дістати цибулю і відправити на сковорідку 300-400 грам гарбуза кубиками. Якщо гарбуз почне підгоряти, влити води. Додати цибулю і петрушку, посолити. Заздалегідь відварені спагетті (300 грам) додати до гарбуза, перемішати і ще 3-4 хвилини протушкувати на сковороді. Перед тим, як подавати до вечері чи сніданку, посипати сиром – найкраще пармезаном.

Плов з гарбузом

Рецепт приготування: насправді, він дуже простий. Зварити склянку рису до напівготовності з ¼ склянки родзинок, обсмаженою цибулею і морквою. Зробити в муці (1 ст.л. з верхом) поглиблення і вилити туди одне яйце. Замісити тісто і розкачати його максимально тонким шаром. Далі необхідно розтопити вершкове масло (1 ч.л.) в посуді з товстим дном і покласти на олію  коржик, а зверху рис. Томити до готовності. Тим часом, очистити гарбуз і нарізати кубиками, обваляти в борошні і обсмажити в олії. Готове блюдо подається наступним чином – в центр викладають готовий рис, зверху кладуть смажений на сковороді гарбуз і родзинки.

Сік з гарбуза та апельсинів

Рецепт приготування:

Гарбуз розріжте, вичистіть від насіння, наріжте на шматки та очистіть від шкірки (2 кг). Потім очищені шматки гарбуза наріжте на кубики. Гарбуз і апельсин попередньо добре вимийте.
Візьміть велику каструлю, складіть у неї нарізаний кубиками гарбуз і залийте водою (2,5 літри). Каструлю з гарбузом поставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння і варіть на малому вогні до готовності, це приблизно півгодини. Через півгодини, коли гарбуз стане м’яким, перемоліть його занурювальним блендером прямо у воді, в якій він варився, до утворення однорідної маси.
 
У гарбузову масу насипте цукор (180 гр) і, помішуючи, варіть на малому вогні кілька хвилин до розчинення. Зверніть увагу, що ви можете змінювати густоту соку, доливаючи воду. Тим часом із апельсинів видавіть сік і відріжте кілька тонких скоринок.  У каструлю з гарбузовим соком влийте апельсиновий сік і покладіть скоринки, кип’ятіть все на малому вогні ще п’ять хвилин.

 

Великий Київ у Google News

підписатися