Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.
Одна з причин – це використання газових пальників у приміщеннях. Бо насамперед вони призначені для застосування на відкритому повітрі.
Жителям столиці нагадують, що туристичні газові пальники не розраховані на тривале горіння та приготування їжі у великому посуді. Це може призвести до перегріву та вибуху балона.
Читайте також: Що варто робити під час відключення світла: енергетики дали поради
Якщо ви все ж наважилися користуватися пальником вдома, дотримуйтесь наступних правил:
– Забезпечте вентиляцію у кімнаті, де використовується пальник. Наприклад, можна відкрити вікно на провітрювання.
– Не залишайте газовий пальник без нагляду навіть на кілька хвилин. Полумʼя може згаснути внаслідок протягу або витоку рідини на конфорку.
– Від’єднуйте балон від плити після приготування. Його треба зберігати в темному місці за кімнатної температури.
– Не використовуйте пальник для тривалого приготування їжі. Можна лише підігріти порцію або воду в невеликому посуді.
– Якщо під час користування пальником ви ставите його на електроплиту, перевірте, чи вона вимкнена. Пальник слід прибрати з плити одразу після закінчення використання.
-Також не можна зберігати балон на холодному балконі.
Нагадаємо, раніше рятувальники розповіли про небезпеку туристичних газових пальників у закритих приміщеннях.